Post entry

Swedbank & Boliden båda är köpvärda

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som jag skrev tidigare inför rapportbetting och för eget bruk så satt jag i swedbank inför rapporten dels pga att wolf hade gått ut och sagt de kunde göra vinst 2010 om ekonomin förbättras i övriga världen... och minst sagt nu kom rapporten och det är svarta siffror!!!

Det lönar sig att vara aktiv och söka information om vad de olika vd säger, det ger en indikation åt vilket håll det företaget är. Nu kommer defentivt fokus att stråla ännu mera på SEB imorgon då kreditförlusterna kan väntas bli mindre än väntat och detta anser jag borde vara ett lyft för bank sektorn i sverige som har sin exponering mot lettland, baltikum och ukraina.

Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen.

Eftersom dom efterlyst att man bara skriver max 2 bloggar per dag får jag tillägga i min redan skrivna blogg lite nytt. Boliden rasade något idag efter en något tristare rapport än vad analytikerna hade väntat sig. Miljard vinst och det räcker inte. Men glöm inte att boliden har en stark kassa och när krisen i europa om grekland lägger sig kommer vi få se ett råvaro race då euron stärker sig mot dollarn. Det är alltså bäddat för en stark uppgång, men under tiden har vi att vänta tills alla pussel bitar faller på plats.

Jag köpte boliden idag på 104.50 vilket jag ser som ett bra pris, nu vet vi att boliden har en nytt motstånd på 113 kr och kommer sannolikt forcera detta motstånd innan nästa rapport. Alltså aktien dalar lite pga bristande vägledning från mäklare osv, men företaget går bra och förtjänar en köp rek från mig. Teknisk analys på boliden visar att närmaste motstånd är 99kr men jag tippar på något över det.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?