Post entry

Nya Tider, aj det svider...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I Februari när jag pratade med andra bloggare, stötte jag på teorin om att det skulle komma en "Mars dipp" jag ojjade mig och började köpa Xact Bear, men dippen uteblev, och istället rusade börsen upp på nya höjder... aj vad det sved. Har läst andra "experter" som uttalade sig om att börsen har gått upp för mycket nu, rekyl rekyl!

Efter den senaste jobb rapporten kan man klart säga den uppgång vi sett är för att stanna om inte något mycket oväntat sker... så april månad vilket jag trodde innan kommer innehålla "bull" rusning uppåt.

Jag fick en kommentar om att förklara vidare varför jag tyckte att Swedbank samt Boliden var köp värda i dåvarande pris nivå... boliden kostade strax under hundra lappen och swedbank låg på strax vid 70kr... alla som följer börsen vet ju att dessa har gått bra de senaste dagarna med betoning på Boliden som facktiskt tog 108:an eller ja snuddade på den i torsdags. Läste en del baissare som skrek att boliden har gått upp för mycket, nu faller den! Dessa som sålde innan rusning, sitter säkert och bannar sig för att de sålde...

Nåväl, jag sålde också, kanske lite tidigt men jag tog hem en liten vinst. Visst tror jag på fortsatt uppgång för dessa båda, men jag ville inte sitta på några kort över helgen när inte jobb rapporten hade kommit in.

Jag grundar att Boliden är trots sin höga kurs, fortfarande köpvärd, dels finns det en hel del köp rek från olika storbanker upp till 120kr, men också nu har de 2 gruvor med koppar... twice the nice price for copper. Och en aktie som gått starkt har oftast tendensen att fortsätta starkt, såvida inte de tabbar med ekonomin eller nåt i den stilen.

Swedbank har gått från "efter nyemissionen" från 55kr-76 om jag inte minns fel, flera gånger upp och ner upp och ner, jag jag bedömer att den senaste nergången till 61 osannolikt kommer tillbaka. Jag bedömer att 68-69 är ett stöd (psykologiskt stöd) och att 80kr är inom räckhåll för swedbank innan sommar. Den visar styrka dels pga den rekonstruktion som pågår i företaget samt läget i lettland stabiliseras mer och mer. Swedbank är fortsatt värd sitt pris samt tror jag inom en 3 års period kan facktiskt ligga över 100lappen styck. Nå det är vad jag tror, inga beräkningar på P/e tal eller något, bara en bedömning.

Hade ju rätt om bedömningen om Boliden, läs gärna tidigare blogg.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?