Post entry

boliden is very hot

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolidens värdering är för låg jämfört med Lumi o andra aktörer på världsmarknaden. Jag blir förvånad när det är ingen som lägger bud på boliden eftersom det är riktigt stor rea på bolaget. Om vi antar att bolaget intjäner 12-13 kr detta år i värsta fall o lika mycket nästa år då bör värderingen öka med minst 50 % på medel sikt om bolaget värderas rättvisst. Ta vilken värderin modell som helst visar det sig att boliden är billigt.

En anledning kan vara att bolaget har haft problem med gruvkollapsen i Spanien för 10 år sedan. Men detta var för länge sedan inprisat i aktien. När bolaget återfick skatteöverskott på 450m blev det ingen positiv reaktion i aktien. Lite märkligt. SEB har bara sålt o sålt hela veckan, vilket höll aktien från att stiga mer.

men så låg värdering som boliden har idag skapar incitament o aktien är en av dem som skall stiga mest. aktien är ner 100 kr från högsta kursen vill jag påminna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?