Post entry

TracTechnology : genombrott i oväntat form

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det var inte stora Euroservice som kom först - utan ordern kom från ett oväntat litet håll. Ett genombrott.

I förra analysen skrev jag om Euroservice´s problem vid bygge, eventuella omstrukturering men dock att "letter of intention" var avsett att hållas. Det var från pressmeddelanden under månad 6 2008 från bolaget samt Euroservice. Euroservice´s planerade anläggning med kapacitet om 110 000 djur.

Det jag trodde då jag skrev min förra analys var att moderkonceptet för bolaget var ämnat för stora köttproducenter och därför kom gårdagens nyhet som en glad överraskning. Genombrottet kom inte från Ryssland - den väntar fortfarande på sig. Utan istället kom genombrottet från lilla Sverige - från en liten köttproducent som förutom den lilla produktionen på 2000 slaktdjur/år dessutom är tidsenligt ekologiskt nischat att själva producera fodret samt skippar konstgödsel/foder. Att en liten farmare kan sänka kvantiteten men höja kvaliteten samtidigt som de valt en av bolagets moderkoncept "meattract breeder" för att minska sina omkostnader samt höja säkerheten. Detta fick mig att bredda kundspektra ordentligt från enbart stora producenter till att även innefatta små producenter.

Aktien reagerade positivt och skuttade 36% till 3.55 med en värdering om nästan 60 miljoner. Detta är en köprekommendation för er som anser att bolaget har potential. Kassan är 18 miljoner och bör räcka ett antal månader.

För er som anser det osäkert bör avvakta en större order. Rysslandsordern uppskattas vara värd runt 30 miljoner. Och TT omkostnader bör i år ligga under 20 miljoner SEK så en sådan stororder får TT att lyfta.

Dotterbolaget har fortfarande en omsättning på dryga 10-15 miljoner i år - omkostnader osäkra.

Mitt prospekt är, efter denna sammanfattning:

  1. Patent i: USA, Sverige, Ryssland samt ansökning i Eu och eventuellt fler länder.
  2. Länsförsäkringar gick nyligen in med 5 miljoner i en NE - efter en stororder är kapital inget problem inför en eventuell NE - om kapital måste spenderas på kundens produkter.
  3. Att TT kan listas på small cap med sin nuvarande status (de måste grundligt redogöra för hur de ska fylla orderstocken - för att ge en rättvis bild till investerare, samt ha kapital för 12 månader drift)

Prospekt: att väl efter en stororder så bör aktien stå i en kurs över 6 SEK...till en början. Kanske så högt som 8-10. märk att väl inne på small cap så är TT öppen att investera i för utländska aktörer. Då mat och säkerhet är en fråga som är väldigt kär så tror jag att denna aktie kan vara lite av en finans-frossa-säker.

De 6 månaderna är inte slut ännu, lycka till.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?