Post entry

TrachTechnology: guldkorn inom 6 månader?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ska TrachTechnology hinna få alla bitar på plats inför den tänkta noteringen på smallcap. Ska de hinna få ordern färdig från referenskunden i Ryssland. Kommer den nya närvaron i USA att göra sig kännbar?

Trachtechnology är verksam inom Rfid med ett antal produkter för trådlösa lösningar inom allt från uppfödning av djur till säkerhet.

Förutom det helägda dotterbolaget Trachtech Solutions som redan har några referenskunder inom både Sverige och andra länder i Europa så väntar det stora genombrottet på sig.

TrachTechnology´s storhet ligger i de produkter där de med Rfid-teknik ska göra det lönsamt att föda upp djur på stora uppfödningsfarmar men även se till att spårbarheten av dåligt kött ska bli maximal och skadan minimal. För det har Trachtechnology, förutom gångbara produkter, patent i Ryssland, USA och Sverige till sitt förfogande.

Sverige:

Futurum: I Sverige så är det mest gryning med stora uppfödningsanläggningar men samarbeten och planer finns på samgående mellan mindre uppfödare att samarbeta om större anläggningar. Jag tolkar det som om TrachTechnology i framtiden har en marknad även i Sverige.

Ryssland:

Angående Ryssland pågår förhandlingar med Londonbaserade Euroservice Group of Company´s om två produkter till två anläggningar under konstruktion, bland annat Kursk II. Det finns dock 3 aspekter. Den första är att Euroservice Group dras med stora skulder och är eventuellt under uppköp av ryska intressenter. Den andra är att även då TrachTechnology har fungerande lösningar finns det ett behov av nya andra lösningar som TrachTechnology sedan en tid redan erfarit. Kursk II är byggmässigt försenat och huruvida Euroservice säljer sin ”köttverksamhet” ses som en risk för förseningar eller att kapital saknas för denna affär. Det är den aktuella kontakt bolaget har förmedlat men även med ny ägare finns en möjlighet till affärer.

I övrigt har Trachtechnology även andra projekt i Ryssland.

Futurum: Oavsett råvarupriser så har t.ex priset på kött gått upp markant i blandannat Kina då asiater äter mer kött. Kött´s kvalitet har fått en större dagordning efter stora skandaler i världen. I Ryssland planeras flera större anläggningar då deras köttimporter är relativt stora, särskilt nu när priserna på kött stiger på grund av ökad efterfrågan.

USA:

I USA har det sedan en tid varit på fallrepet med en ny lag om märkning av kött som den 30 september träder i kraft. TrachTechnology har sedan kontakt med flera stora uppfödare samt patent ansett att tiden är mogen för att starta upp TrachTechnology Inc - då patent och projekt som slagit ut väl samt nya denna lag som bäddar för en permanent närvaro.

Futurum. Ordrar från USA efter lagändringen som ska innebära märkning och spårbarhet av kött.

EU:

Har sedan länge haft en ansökan om patent inom EU. EU´s smältdegel av byråkrati samt långsamhet har lett till att ärendet dragit ut på tiden. Men att bolaget har stor chans att få sitt patent även inom EU. Vilket borde rendera ordrar inom EU.

Övriga länder:

TrachTechnology har även ansökt om patent inom andra länder.

Small Cap:

TrachTechnology har ansökt om notering på small cap under hösten 2008/våren 2009. Det som gäller för att noteringen ska lyckas är en kundbas med tillräcklig substans för att kvalificera sig för Small Cap.

Häri ligger analysen som sträcker sig från hösten 2008 till våren 2009.

Ska TrachTechnology lyckas hinna håva in tillräckliga med ordrar? De första ordrarna kan leda till en stor uppgång på börsen, vilket kan leda till en notering på Small Cap. I och med en notering på Small Cap som kan leda till en ägarspridning men även att utländska investerare får investera i TrachTechnology finns chansen till en avsevärt högre värdering.

Just nu är TrachTechnology noterat på Aktietorget med kursen 3,50 SEK med värderingen 88 miljoner.

Jag anser att risken är stor den närmsta tiden för TrachTechnology att de inte ska hålla "schemt" men anser att värderingen på 88 miljoner är låg och att avkastningen kan bli mycket hög då mycket kan hända på relativt kort tid.

No pain no gain.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?