Post entry

SKF: trendvändning på börsen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tisdagens OMXS30 (även OMXSPI) visade vid stängning på en mycket ovanlig formation, en sk Dragonfly. Detta kan vara ett tecken på en trendvändning på börsen. (Detta är en teknisk analys)

Tisdag den 27 jan öppnade OMXS30 på 624,56. Därefter kännetecknades dagen av ett säljtryck ner till 610,81 som lägst. Men marknaden verkade vara underliggande stark och återhämtade sig för att stänga väldigt nära dagshögsta på 624,05.

Enligt den tekniska analysmodellen Candlesticks benämns en sådan här formation för Dragonfly (trollsländan). När Dragonfly uppstår efter en längre tids nedgång får vi en stark köpsignal.

Tittar vi på trendanalysen visar börsen på en lång negativ primärtrend. Den sekundära trenden kan också sägas vara negativ i och med att januari månads topp inte orkade överträffa november månads topp. Därefter har börsen fallit i stort sett hela januari. Det som är positivt är att fallet (hittills) inte nått ända till bottenläget i november. Det innebär att vi har fått en kilformation och att börsen den närmaste tiden måste bestämma riktning.

Eftersom Dragonfly är mycket ovanlig och nu inträffar efter både en kort och lång börsnedgång är det onekligen en stark köpsignal. De närmaste 30 dagarna kan därför OMXS30 bryta motståndet vid 720 och vi får en sekundär trendvändning. Det är även möjligt att detta är vändpunkten på primärtrenden.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?