Post entry

Proffice: spännande bolag med nya avtal på gång...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Proffice och dess möjligheter.

Just nu så är vi i en fas där konjunkturen håller på sakta sakta röra sig mot bättre utsikter. Företag som har cash i kassan vill expandera eller helt enkelt behöver personal för att klara av produktionen. Dessa kommer att anställa från företag som t.ex. Proffice. Det är billigare att hyra personal.

Proffice är alltså ett företag som bemannar andra bolag om dem vill ha inhyrd personal. Man kan säga att Proffice är som en mellanhand mellan den arbetslösa och företagen.

Proffice har visade en stark rapport senast. Nu har man dessutom fått ett avtal där man med 7 andra företag delar på 800 miljoner NOK som den norska sjukvården skall satsa. 300 miljoner går till att hyra in läkar personal. Detta är ett 2 års avtal som även kan ökas med 2 år till. Avtalet träde kraft den 1:a juni. Jag tror att flera liknande avtal kan komma inom kort.

Omsättningen var från 1007MSEK till 1049 vilket betyder en ökning med 4% jämfört förra kvartalet medan resultatet efter skatt var från 15 till 34MSEK. Detta beror på att företaget lyckats med sina besparingar som ger 120MSEK i årstakt.

Först och främst är det Finland och Danmark som ger bättre resultat.

Det är inte vilka företag som hellst som Proffice har avtal med. Avtal har slutits under denna period med företag som Astra Zeneca,SVT och Coop i Norge i Finland har det varit Vattenfall.

Dock har aktiekursen gått upp en bra bit så jag skulle nog vilja vara försiktig och rekommendera avvakta även om jag tror att den är värd några kronor till.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?