Post entry

Malka oljar på

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Malka halkar vidare

Malka oil är ett svenskt oljebolag med olje o gastillgångar i Ryska sibirien.

Tillgångarna idag består av tre fält med 97 miljoner fat bevisade och sannolika utvinningsbara reserver, det man benämner 1P och 2P. Allt enligt det ryska klassificeringssättet. I dagsläget anser man att reserverna ligger mellan 140-190 miljoner fat.

Malka har ytterligare sju stycken strukturer i området som ska bearbetas. I området finns flera andra stora oljebolag och det är en känd struktur som kan innehålla stora mängder olja.

Svenska Petroleum (SPE) har idag gått in som en storägare i bolaget och man har nu en större ägare och det är bra för bolaget. SPE är mycket positiva till Malkas tillgångar och man har erfarenhet från oljeproduktion i i Ryssland . Detta sammantaget är mycket positivt för Malka oil.

Produktionen i dagsläget ligger på 2667 fat/dag och man har en målsättning om att få upp det till 4000 fat/dag till årsskiftet. Malka oil hade aggressivare mål i ett tidigare skede om 8000 fat/dag men som så många gånger i oljebranchen så uppstod problem med det tekniska och uppkopplingen till Tranznefts pipeline m.m.. Malka siktar i första hand på en produktion om 12.000 fat Boepd/dag om 2-3 år. Den långsiktiga visionen som bolaget har är en produktion om 30.000fat/dag år 2012.

Det kan komma att behövas en kassapåfyllning senare nästa år , men en nyligen genomförd nyemission gav 41,9 musd, c:a 250 mkr, så i dagsläget klarar man av det löpande och bolaget är i ett tidigt men spännande skede. Att sätta en riktkurs är svårt men sett till reserverna och en nypåfylld kassa så är bolaget att betraktas som billigt.

Kursen har rasat rejält efter nedrevideringen om 8000 fat/dag till årsskiftet så det är ett bra läge att gå in i aktien. Börsvärdet ligger på mycket blygsamma 700 miljoner ex kassan.

Malka oil är ett upstream bolag men fina reserver som stor sannolikhet kan öka ytterligare med dom nya borrningarna. Ekonomin är f:n god och med en större ägare som ser stror potential i bolaget så är Malka ett spännande alternativ i Rysk olja o gas.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?