Post entry

Paradox: billig på lite information

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dåligt med information från bolaget har drivit ner kursen. Stor kurspotential på 6 mån sikt.

Onlinerollspelet Age of Conan är anledningen till att aktien är köpvärd. Spelet är mycket välgjort och utvecklaren FunCom har satsat och kommer fortsätta satsa mycket resurser på spelet. FunCom har erfarenhet av onlinespel sen tidigare vilket har underlättat lanseringen. Det negativa med spelet är att innehållet är tunt för spelare som spelat mycket. FunCom jobbar för fullt för att lägga in mer innehåll för dessa spelare, men det är troligt att en del av dom (mellan 5% och 15%) kommer ta en paus och komma tillbaka senare i höst. Detta kan påverka kursen negativt om det presenteras utan andra siffror som är positiva.

Med 700 000 registrerade spelare (för en tid sedan) är det inte svårt att se 1 000 000 spelare efter sommaren. Spelet kommer även sälja mycket bra på Xbox, dels för det är rätt målgrupp och dels för att det är det enda MMORPG som finns på plattformen. Jag tror dom kan nå 2 000 000 spelare till våren 2009.

Men det viktigaste är att bara omkring 150 000 spelare behövs för att aktien ska ha ett P/E på 15. Siffran får du genom att ta börsvärdet på 230 000 000 och dela på [årsintäkt per spelare] * [antalet spelare] * [Paradox andel]. Jag använder siffrorna [1000] * [150000] * [0.1]. Jag har då utgått ifrån att bolagets kostnader täcks av övriga intäkter (tex försäljning av spelet/boxen och kommande filmer) vilket är ett ytterst försiktigt antagande. Abbonemanget kostar ca 1200 sek per år, men en del köper sk game cards och då går en del pengar till spelbutiken och distributören. Bolaget har i princip sagt att dom får 7-12% av intäkterna, jag räknar här på 10%

Under sommaren tror jag att aktien rör sig mellan 4kr och 6kr. Det kan löna sig att göra korta affärer. Att handeln i aktien är låg tycker jag inte spelar så stor roll, aktien bör behållas till början av 2009 annars kan det vara oklokt att köpa. När bolaget (eller FunCom som utvecklar spelet) kommer med information till hösten så rör sig kursen uppåt en aning. Rätt värdering nås i början av 2009 då marknaden fullt ut ser intäkterna från spelet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?