Post entry

Orc: vart är botten?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En analys på risk/reward mer än faktiska siffror inför Q3 rapporten.

Orc har efter köpet av Neonet slagit ihop verksamheterna och lagt undan pengar för att täcka kostnader för sammanslagningen, så där bör inga negativa nyheter komma.

Och det ser lugnt ut i informationsflödet inför rapporten.

ABG SC sänker från köp till Behåll och SEB E rekommenderar att inte köpa inför rapporten, dock med köp på längre sikt.

Men jag håller inte med dessa.

Det är förvisso lätt att falla in i tanken att det är helrätt med Orc i den aktieyra som ändå varit, dock så har yran varit väldigt mycket i Sverige och inte alls lika mycket utomlands där ändå de stora pengarna finns, så visst finns tvivel.

Tittar man på när senaste kvartalet Q2 rapporterades så kom man inte riktigt upp i vad som förväntades, även för Q3 ser det ut som de kommer bli en dystrare rapport, då det är ganska tyst i US och fortfarande skakigt i Europa, även den starka kronan gör att valuta effekten blir negativ.

Då det i nuläget inte har kommit några varningar eller andra stora negativa nyheter anser jag en sämre rapport vara väl inprisat i kursen redan på denna nivå, en historiskt låg värdering och en direktavkastning som snart närmar sig 9%, om man håller kvar vid utdelnings nivån på 10kr.

Men det har varit en tydlig väg neråt senaste dagarna, idag trots en stark börs i övrigt, detta ger mig sammantaget synen av en yttre påverkan av större försäljning som omviktning i fonder t.ex och att vi nu är nära botten.

Är då inte rapporten så dålig som befarat kommer det bli ett rejält skutt uppåt.

Så mitt (risk/reward) råd blir att köpa och ha aktien redan innan rapporten då fallet om rapporten skulle vara usel är hanterbar mot möjligheten att sitta utan om den stiger rejält på en inte fullt så dålig rapport.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?