Post entry

Orasolv: rätt i tiden!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ny fokus. Förvärv av mindre och mellanstora dentalbolag. Man bygger för framtiden ett nätverk av egna kliniker där man får dubbla inkomster. Dels från själva verksamheten. Men även genom att lansera sina egna produkter. Man får både försäljning och marknadsföring.

Jag anser Orasolv vara ett mycket spännande bolag som ligger rätt i fokus i vår tid. Orasolv sysslar med dentalvård. Man har i sin portfölj Carisolv som är ett slags gel man använder vid karies angrepp i stället för den traditionella tandläkarborren.

Men man är nu mycket mer än sina produkter. Man har börjat bygga en kedja av högprestanda tandvårds kliniker topputrustade och med rätt fokus.

I vår morderna tidsålder har människan blivit alltmer fåfängda. Man låter sitt utseende kosta allt mer pengar. Tandblekningar, specialkirurgi, rätning av tänder, porslinfasader mm. Därför tror jag det är en sektor som kommer komma starkare och starkare. Tandvårdsreformen som regeringen kommit med (träder i kraft 1 juli) innebär också att konsumenterna blir mer penningstarka.

Med sitt förvärv av det kinesiska bolaget Shenzhen ScienceWay Biotech Co., Ltd, vilket även ger en fot in i den enorma kinesiska tandvårdsmarknaden, har man påbörjat sin kedja.

Sedan kom Aurakliniken ett svenskt tandvårdsspecialist bolag i Stockholm.

Sedan kom Tandpoolen AB ett annat svenskt bolag (dock ännu bara loit på denna) Men affären tros komma slutas inom kort.

Med dessa kliniker som redan är vinstgivande kommer Orasolv att mångdubbla sin omsättning och börja gå med vinst.

En nylig genomförd nyemmision har gett en stadig kassa till allt börjat rulla på enligt plan. F.ö tecknade alla styrelsemedlemmar sina egna andelar fullt ut vilket tyder på att man tror på sig själva och det är viktigt.

Ingen av dessa nyheter som kommit det senaste året på löpande band har gett något som helst utlslag i aktiekursen. Kursen har i det närmaste slaktast och det helt oförtjänt.

Med tre kliniker up and running enligt plan kommer man omsätta kring 30 miljoner och ha en vinst på cirka 4 med ett P/e på 10 skulle det ge en aktiekurs på cirkaa 20 öre.

Nu är Orasolv ett tillväxtbolag vilket kan motiver ett mkt högre P/e. Man för i dag diskussioner med flertalet kliniker som man planderar att förvärva med kapital/aktier/optioner.

Vi har ännu inte heller pratat om Carisolvs genombrott i Japan. Hur stort det blir återstår att se. I förra rapporten rapporterades en försäljning på omkring 1,2 miljoner kr för de första månaderna. Om detta skulle visa att hålla i sig får vi kraftigt upprevidera aktiekursen. Japans marknad för dentalvård är även den enorm.

När man sedan börjar behandla med carisolv i sin egna klinikkedja kommer man succsesivt bygga en marknad för Carisolv även i Sverige. Man kommer också i klinikerna använda mano+ desinfektionsmedel som ingår i Orasolvs produktportfölj.

På sikt kommer detta bidraga att Orasolv växer till en betydande aktör i dentalsektorn. Den nästkommande sektorn i fokus i vårt välfärdssamhälle?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?