Post entry

Odd Molly: bra investering på 3-5 månaders sikt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Odd Molly har tagit mycket stryk sista halvåret och nu är företaget lågt värderat och insiders har börjat köpa på sig. Odd Molly dubblar vinsten i år och värderas till p/e tio för 2008.

Om Odd Molly

Odd Molly producerar väldesignade kläder i det övre prissegmentet för kvinnor.

Prognosticerad vinst 2008

Omsättningen för 2008 är nästan fastställd till 254 MSEK då alla beställningar redan blivit gjorda. Dock kan kompletteringsbeställningar förekomma. Förra året landade beställningarna på 130 MSEK så det är ungefär en fördubbling av omsättningen jämfört med förra året. Dock ökade beställningarna under hösten med blott 58% jämfört med året innan så vi kan nog inte räkna med riktigt lika kraftig tillväxt framöver.

Vinsten för 2007 blev 2.39 kr per aktie. Min uppskattning är att vinsten landar på 5 kr per aktie 2008.

Lån och kassa

Odd Molly har inga Långfristiga skulder och har på halvårsbasis ett positivt kassaflöde.

Insideraffärer

Styrelseordföraden och Patrik Tillman har nästan köpt tillbaka allt de sålde i vintras. Jag tror ingen kan lasta dem för att de valde att sälja delar av sina innehav när kursen nådde sådana fantasinivåer i vintras.

Nästa kvartalsrapport

Eftersom största delen av första halvårets inkomster togs i Q1, som visade en vinst på 4 kr/aktie, så är sannolikheten stor att Q2 visar ett minusresultat. På Odd Molly ska man se resultatet över halvår istället för över kvartal.

Risker

Om företaget mister duktiga designers eller gör en felbedömning av modet kan det gå snett. Att de mister duktiga designers är det jag är mest orolig för. De har bara 27 anställda och förra året var medelantalet anställda 19 styck. Jag vet inte alls hur stor risken är att de blir av med en nyckeldesigner, vilket är en brist i denna analys.

Kul grej

Vår/sommarkollektionen 2009 kommer att lanseras i samarbete med den danska modellen Helena Christensen. Vet inte vilken betydelse det har men hon var tydligen en stor supemodell på 90-talet. Hon var även med i en lättklädd video med Chris Isaac 1991 till låten "Wicked game" som många av er säkert hört.

Värdering

Odd Molly handlas idag för ca 50 kr vilket innebär ett p/e på tio. Jag anser att företaget är köpvärt upp till p/e 14 eftersom det växer så kraftigt. Mer än så förtjänar nog inte företaget i dagens oroliga marknad och med tanke på att risken i företaget är hög på grund av dess storlek. Riktkursen sätts till 70 kr , alltså 40% upp från dagens nivå.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?