Post entry

NSP: Den bortglömda kassakon

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nordic Service Partners aktien har fallit kraftigt medans resten av börsen rusat uppåt. Nu har man genomfört förädlingsarbete och det är dags även för denna aktien att stiga.

Nordic Service Partners Holding AB (NSP) är ett av Sveriges största restaurangföretag med inriktning på snabbservicerestauranger. Verksamheten omfattar ett 40-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark vilket gör bolaget till Burger Kings största franchisetagare i Norden. Bolaget äger också varumärket och rättigheterna till varumärket Taco Bar som omfattar ett 20-tal franchiserestauranger i Sverige

Nordic Service Partners, skulle jag vilja säga är ett av börsens bortglömda bolag. Bolaget har för några år sedan fått rekar. Här på redeye fick företaget till exempel rek som ”årets turn-aound-kandidat”, och det vid kursen 16 kr. Nu är kursen nere på 10!

Sedan dess har bolaget med VD Morgan Jallinder arbetat för att förädla verksamheten, genom att öka lönsamheten på sina restauranger, vilket jag tycker att man nu också har lyckats bra med. Den 23 februari släppte man sin årsredovisning. I den redovisar man en kraftigt ökat vinst på 15 miljoner och en vinst efter skatt på 11,1 miljoner att jämföra med 3,5 och -8,5 för förra året. Detta trots att omsättningen minskat med 65 miljoner (framförallt pga. det hårda vädret under vintern).

2011 Planerar man att öppna två nya restauranger i Sverige. Det man kommer satsa på i framtiden är att bara öppna restauranger med bra lägen. VD Morgan Jallinder Säger att om man har bra lägen kan man få hög omsättning, och med hög omsättningen kan man få bättre marginaler och större vinster, vilket ju låter ganska bra J.

Att företaget ska expandera och öka sina vinster i framtiden är ju bra och något som jag tror att man kommer att lyckas med. Det är alltid svårt att veta hur många som kommer att gå till burger king, men om förra årets sista tre månader inte hade drabbats av dåligt väder hade man instället haft en nära dubbelt så stor vinst som den vi fick. En rimlig prognos för 2011 anser jag vara ett rörelseresultat på 30 miljoner, vilket i dagens kurs skulle vara P/E 3,72.

Detta är bara en bra anledning till att äga aktien. Den andra är den väldigt låga värderingen! Vid dagens kurs på 10,35 kronor så värderas bolaget under sitt eget kapital (0,95 gånger eget kapital). Detta samtidigt som man gör en såpas stor vinst att man har P/E 7,5 på 2010 års resultat!

Hur är detta möjligt!? Jo det finns knappt någon bevakning. Inga banker sätter riktkurser och här på redeye pratas heller knappt om bolaget (förutom någon som ägt aktien då värderingen var hög och vi gick in i lågkonjunktur som sedan tröttnat på att aktien inte gåt upp och sedan sålt). Bolaget är bortglömt och därför har vi nu ett ypperligt investeringstillfälle och jag säger köp!

www.nordicservicepartners.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?