Post entry

NeuroVive: mycket intressant förhoppningsbolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

NeuroVives första preparat NeuroSTAT är redan färdigutvecklat och klart för registrering och utlicensiering som immunförsvarshämmare vid transplantation, men den mycket stora långsiktiga breda potentialen för NeuroSTAT finns inom nervcellskydd vid hjärntrauma, långvariga epilepsianfall och cellskydd vid hjärtinfarkt. Utöver detta finns en hisnande forskningsmöjlighet för NeuroVive i att lyckas förebygga skadeverkningen på nervceller vid stroke en ännu obearbetad marknad som anses värd omkring 10 miljarder dollar årligen. NeuroVive verkar ha de kvaliteer som förhoppningsbolag behöver för att lyckas, t ex i detta fall en extern redan genomförd fas 2-studie inom nervcellsskydd vid hjärntrauma vilket minskar risken för bakslag jämfört med bolag av denna typ i tidigare faser.

NeuroVive Pharmaceutical är ett biotekniskt forsknings- och läkemedelsutvecklingsbolag från Lund bildat år 2000 vars ursprung egentligen var en biupptäckt vid forskning från 1993-1994. Bl a nuvarande forskningskningschefen i NeuroVive fann då att cyklosporin-A som passerat blod-hjärnbarriären var kraftigt nervcellsskyddande. Senare har flera oberoende forskargrupper visat i djurförsök att cyklosporin-A är starkt nervcellsskyddande vid hjärntrauma.

Stort behov av nervcellsskydd - citat ur årsredovisningen för 2009 :

"I USA, EU och Japan drabbas årligen mer än en miljon människor av traumatiska hjärnskador. Traumatisk hjärnskada är ett allvarligt problem, som kan drabba vem som helst. Vanliga orsaker är att huvudet och således hjärnan skadas i samband med trafikolyckor eller fall. När hjärnan skadas tar nervcellerna omedelbar skada. Skadan mognar och förvärras emellertid flera dagar efter tillbudet vilket i många fall får en väsentlig effekt på den totala skadeverkningen. Många av de som drabbas av traumatisk hjärnskada får men för livet, vilka varierar beroende på skadans karaktär. Utöver att traumatiska hjärnskador i många fall sänker livskvaliteten för de drabbade och deras anhöriga, bidrar dessa skador till enorma kostnader för samhället. Den stora utmaningen är att kunna reducera nervcellsdöden timmarna och dagarna efter en traumatisk hjärnskada. Det finns i dagsläget inget läkemedel som kan göra detta. Det är här som NeuroVive kommer in i bilden"

Lyckad fas 1-studie ger bonus som immunhämmare vid transplantationer

30 mars 2010 presenterade NeuroVive en på alla punkter framgångsrik jämförande studie av deras preparat för injektion NeuroSTAT och det etablerade preparatet med immunförsvarshämmande funktion vid transplantationer Sandimmune Injection från Novartis. Även NeuroSTAT innehåller den beprövade aktiva substansen cyklosporin-A som är en s k cyklofilin-D-hämmare men inte det bärarmedel med relativt biverkningsframkallande cremofor och alkohol som ingår i Sandimmune Injection utan ett med mycket lindriga biverkningar. Eftersom NeuroSTAT innehåller samma verksamma beståndsdel cyklosporin-A var resultatet att preparaten i det avseendet är bioekvivalenta tämligen logiskt, men NeuroSTATs klart lindrigare biverkningar är en väsentlig konkurrensfördel. Den värre biverkningsbilden för Sandimmune kan emellertid dämpas med antiinflammatorisk behandling med kortison, vilket också under studiens gång krävdes av myndigheter för att få slutföra studien, eftersom några fall av medelsvår och svår – livshotande – anafylaktisk reaktion uppkom hos en relativt hög andel av försökspersonerna, 2 av 19.

Potentialen i NeuroVive är trots årets kurslyft mycket stor fortfarande och risken i bolaget bör var klart lägre än innan de kliniska slutliga studieresultaten fanns tillgängliga. Nu kan ansökan om registering av preparatet göras och utlicensiering vilket är avsikten för just denna tillämpning som immunhämmare, t ex till just Novartis. Uppköpsbudchansen/risken ökar också naturligt nog med tanke på både det befintliga preparatets stora marknadspotential på medellång sikt och den mycket stora långsiktiga potentialen för övriga prioriterade tillämpningar, men majoritetsägaren Maas Biolab, LLC kan stoppa alla uppköpsförsök. Enbart som immunförsvarshämmande vid transplantationer blir marknadspotentialen för intravenös behandling - där NeuroSTAT kan ersätta Sandimmune Injection - enligt bolagets uppgifter tidigare omkring 350-4200 Mkr (50-600 MUSD) då hänsyn tagit att denna produkt antas kunna prissättas 5-20 ggr högre än Sandimmune Injection. Ett visst cancerpreparat med utbytt bärarmedel fick som exempel t o m ett nästan 30 ggr högre pris. Den mest sannolika licenstagaren Novartis skulle också ha mycket att vinna på att sälja ett preparat som de kan ta avsevärt mer betalt för, och således är en licensiering en "win-win"-situation för Novartis och NeuroVive. Det finns en därför en stor i tiden relativt nära kurspotential enbart i värdet av den planerade utlicensieringen av NeuroSTAT för denna tillämpning. Hur stor royalty som NeuroVive kan få mer exakt får utfallet visa om några år och sedan ska 30 % avgå i form av royalty som NeuroVive i sin tur ska betala deras lipidemulsion-leverantör CicloMulsion AG. Uppsidan är som framgår ovan enorm värdemässigt i de allra bästa utfallen med beaktande av enbart denna i tiden närliggande tillämpnings intäktspotential, även om målkurskalkylen nedan räknar med ett måttligt värdetillskott. NeuroVive planerar även att ta fram NeuroSTAT i en peroral lösning som immunförsvarsdämpande vid transplantation, dvs som ges via munnen. En fas 1-studie planeras till 2011-2012 för denna tillämpning och det betyder att licensintäkter kan börja komma omkring 2012-2013 på en marknad värd omkring 900 miljoner USD per år. Det kan alltså även i detta fall bli frågan om en ganska hög royalty till bolaget i absoluta tal eftersom volymen är så stor på den marknaden. NeuroVives patent på det cremoforfria bärarmedlet gäller även för peroral lösning. Hela transplantationsområdet ses dock av bolaget som en bonus.

Cyklosporinbaserade nervcellskydd vid akuta tillstånd är huvudinriktning med cellskydd vid hjärtinfarkt som ännu en möjlig bonus

NeuroVives huvudinriktning är som denna analys inledning och bolagsnamnet antyder läkemedel för reduktion av nervcellsskador vid akuta tillstånd och endast som en eventuell ytterligare bonus cellskydd vid hjärtinfarkt. Vid dessa indikationer ger man inte kortisonbehandling och därför blir konkurrensfördelarna för NeuroSTAT gentemot Sandimmune Injection ännu större än vid transplantationer, även om bolagets användarpatent inom nervcellsskydd i praktiken redan utesluter konkurrerande cyklosporinpreparat när det gäller t ex hjärntrauma.

Tre nya vetenskapliga studier, dvs både en egen och eventuellt ett par externa är aktuella. Det gäller NeuroVives huvudinriktning att försöka reducera nervcellsskador i samband med hjärnskador vid trauman (extern fas 3-studie i USA med över 800 skallskadade, sannolikt med NeuroSTAT), cellskador vid hjärtsjukdom såsom hjärtinfarkt (stor extern fransk studie med 3600 hjärtinfarktpatienter, sannolikt med NeuroSTAT) och nervcellsskador vid hjärntrauma (egen fas 2b-studie med 200 skallskadade). Den planerade egna studien kommer utföra en helt ny typ av funktionsbedömning vid hjärnskada hos vuxna som ett behandlingsmått s k amplitudintegrerat EEG som speglar hjärnans elektriska aktivitetsgrad. De externa studierna kommer inte kosta inte bolaget så mycket mer än själva preparatåtgången.

I båda dessa viktiga tillämpningar finns redan forskning gjord som indikerar att cyklosporin-A har positiv effekt, och när det gäller hjärntrauma var det en statsfinansierad kombinerad fas 1 och fas 2-studie i USA som var klar hösten 2008 . NeuroVives sammanfattning av den lydde :

http://www.neurovive.se/press/2008/081008_cyklosporin_sakert_vid_traumatiska_hjarnskador.php

Länk till källan dvs den amerikanska studiens abstract, dvs rapportsammanfattning :

http://thejns.org/doi/abs/10.3171/JNS/2008/109/10/0699

Därmed är mycket vunnet för NeuroVive i form av tid och utvecklingskostnader eftersom den externa fas 3-studien i USA av samma forskare om den genomförs med NeuroSTAT och blir framgångsrik kan innebära att NeuroSTAT får börja marknadsföras där 2014-2015 för denna viktiga indikation . Den studien är dock beroende av statlig amerikansk finansiering och har inte startat ännu men förberedande anslag har erhållits.

Till NeuroVive knutna egna forskare, inkl forskningschefen i bolaget, presenterade senare samma höst 2008 unika fynd som bekräftar verkningsmekanismen för NeuroSTATs verksamma beståndsdel cyklosporin-A i mänsklig hjärnvävnad och att mitokondrierna i nervcellerna klarar sig bättre efter dess tillförsel. NeuroVives sammanfattning :

http://www.neurovive.se/press/2008/081112_unika_vetenskapliga_fynd_i_mansklig_hjarnvavnad.php

Länk till abstractet : http://www.abstractsonline.com/Plan/ViewAbstract.aspx?mID=1981&sKey=2fd32eb1-4c82-453e-aaf1-6e6aac30bff1&cKey=01119a4f-1b27-45c5-8367-40c4b2c6ede8&mKey={AFEA068D-D012-4520-8E42-10E4D1AF7944}

När det gäller den franska pilotstudien om cyklosporin och hjärtinfarkt gav NeuroVive denna kommentar initialt 2008 :

http://www.neurovive.se/press/2008/080828_stort_intresse_och_potential_for_cyklosporin.php

Hela forskningsrapporten i original publicerad i ansedda New England Journal of Medicine :

http://content.nejm.org/cgi/content/short/359/5/473

För hjärntrauma och hjärtsjukdom blir royaltyn till CicloMulsion AG endast 1/3 så hög som vid transplantation och dessa och de övriga tillämpningarnas intäktspotential för NeuroVives NeuroSTAT tillsammans är dessutom betydligt större än för transplantation bl a eftersom de saknar effektiva läkemedel idag. Enbart marknaden för traumatisk hjärnskada anses uppgå till omkring 7000 Mkr, och NeuroVive har patent på cyklosporinbaserade läkemedel på detta område. De kan bl a därför bli först eller åtminstone mycket tidigt ute med ett effektivt läkemedel mot nervcellsskador vid traumatisk hjärnskada vilket givetvis innebär en enorm potential pga marknadsstorleken. Bolaget har självt uppskattat NeuroVives potential för royaltyintäkter för huvudområdet hjärntrauma till 630-1260 Mkr per år vid dollarkurs 7 kr. Endast 10 % royalty avgår således till CicloMulsion AG.

Vid traumatisk hjärnskada öppnas blodhjärnbarriären och i det fallet finns därför redan förutsättning för cyklosporin-A att motverka nervcelldöd vid sådana tillfällen. Dessutom har bolaget indikationer på att barriären öppnas vid långvariga epilepsianfall vilka orsakar nervcellsskador. Epilepsi är därför ytterligare ett troligt tillämpningsområde för NeuroSTAT. Marknadspotentialen enbart för långvariga epilepsianfall uppgår enligt bolaget till omkring 1 miljard USD, dvs i paritet med den för hjärntrauma enligt ovan och deras användarpatent gäller. Marknadspotentialen inom hjärtsjukdom är sannolikt betydligt större enligt min bedömning, dock saknas användarpatentets fördel där men patentet för bärarmedlet är tillämpligt i detta och övriga fall.

Patentskyddet är brett och kan förlängas

Bolaget har en bred patentportfölj för cyklosporiner som används i läkemedel för nervcellsskydd vid akuta tillstånd i hjärnan och fler och ännu mer värdefulla tillämpningar i framtida läkemedel har möjlighet att skapas om bolaget lyckas även med dessa. Detta patent gäller till 2016 i USA och 2015 i Europa. NeuroVive satsar nu dessutom på att förlänga tiden för marknadsexklusivitet och patent genom ansökan om s k Orphan designation för NeuroSTAT vid både svår skallskada och status epilepticus (långvariga epilepsianfall) i USA och EU. Det skulle ge 7 resp 10 års ensamrätt från erhållet marknadstillstånd. Dessutom har bolaget inlett arbete med att försöka förlänga den ordinare patenttiden med 5 år pga lång utvecklingstid. Det gäller även beredningsformen med det biverkningsgynnsamma bärarmedlet där patentet går ut 2012.

Eventuell forskningsframgång kan öppna en enorm marknadspotential för behandling av stroke

NeuroVive bedriver avancerad forskning kring att få andra cyklosporiner som också är cyklofilin-D-hämmare att korsa blod-hjärnbarriären (BBB) och på så sätt i en framtid kunna skapa nya läkemedel för behandling av akuta nervcellsskador vid t ex stroke, ryggmärgsskador och hjärnskador vid hjärt/kärlkirurgi och hjärtstopp. Fd VD men fortfarande forskningschef citeras separat även sidorubrikmässigt i en nätartikel i en tidning från Nature-koncernen från maj 2009 :

"I´m sure that knowing the structure of P-gp will help us to change the cyclosporine molecule to make it pass into the brain."

http://www.nature.com/scibx/journal/v2/n19/full/scibx.2009.773.html

Det gäller alltså hur nya kunskaper om en proteinmolekyl P-gp som ingår i blod-hjärnbarrären kan utnyttjas av NeuroVive för att designa ett cyklosporin och/eller nytt bärarmedium så att man lyckas passera densamma, och uttalandet då lät i alla fall hoppfullt även om jag misstänker att det kan bli mycket svårt. Bolaget samarbetar dock även med andra forskare om detta och alla parter kan även ha ett stort ekonomiskt incitament att de lyckas. Potentialen för royalty och aktiekursen i NeuroVive är i så fall hisnande men hela BBB-biten ser jag i nuläget enbart som en potentiell bonus och behövs inte alls för att motivera ett mycket högt kursmål för aktien. Enligt senaste årsredovisning gäller :"Forskningen har kommit långt och för flera av de aktiva substanser som undersöks finns det dokumenterad användning i människa "

Marknadspotentialen inom stroke anses av bolaget vara enorma 10 miljarder USD motsvarande vinstpotential för bolaget på mångmiljardbelopp i kronor om man extrapolerar från royaltyandelen av hjärntrauma-marknaden från ovan, men alltså bara OM NeuroVive även lyckas forska fram en blodhjärnbarriär-passerande effektivt neuroprotektiv cyklosporinvariant inkl bärarmedium.

NeuroVives position gentemot konkurrenter Det finns ett antal konkurrenter som har olika förslag till andra produktlösningar för att nå neuroprotektion men NeuroVive gör i nyemissionsprospektet per 15 april bedömningen att inget bolag av de konkurrenter som kommit längst har visat på samma kliniska potential för traumatisk hjärnskada. Inte heller i publicerade djurförsök har konkurrenters preparat haft lika stor nervcellsskyddande effekt enligt bolaget men där cyklosporin-A räddat upp till 84 % av nervcellerna från död, vid infusionsbehandling i en vecka. Cyklosporin-A är enligt bolaget den enda kända substansen i nuläget som kan skydda mitokondriernas funktion, säkerställer cellernas energiförsörjning och därmed motverkar olika mekanismer som orsakar celldöd. NeuroVive har användarpatent på olika cyklosporinsubstanser för nervcellsskydd vid akuta tillstånd i hjärnan. Flera konkurrenter kan dock vara intressanta för NeuroVive som potentiella förvärvsobjekt eller samarbetspartners inom FoU eller kliniska studier. Kanadensiska Isotechnika Pharma har utvecklat cyklosporinanaloger utan immunosuppressiv effekt och NeuroVive har inlett samtal med dem om samarbete. Andra nervcellsskyddsmässigt lovande analoger dvs den s k andra generationens cyklosporiner är NIM 811 och Debio 025 som testats i samarbete med Novartis och Debiopharm vilka haft andra indikationer som mål med substanserna i fråga. Om något annat bolag skulle lyckas slå sig in på denna marknad för nervcellsskydd vid hjärntrauma med en konkurrerande, dvs ej cyklosporinfamilj-baserad och därmed av NeuroVive ej patenterad, metod gynnar det även NeuroVive i viss utsträckning eftersom marknaden är så stor och läkemedelsjättarnas fokus då i högre grad kommer riktas dit vilket ökar deras intresse för inlicensiering av nya läkemedel på denna mångmiljardmarknad. Upp till 2-3 olika preparat borde kunna dela på kakan.

Gynnsammare risk/reward efter kursnedgång och stärkt kassa

I nuläget när bolaget är, efter registrering, färdigt med utvecklingen av NeuroSTAT till marknadens bästa cyklosporinbaserade läkemedel för immunförsvarshämning vid transplantationer känns risk/reward för en långsiktig aktieplacering mycket gynnsam där risken/nedsidan på överskådlig tid fundamentalt sett värderingsmässigt kanske främst utgörs av om NeuroSTAT varken skulle få Orphan designation eller förlängd patenttid vilket främst skulle kunna minska framtida royalties inom bolagets huvudområde neuroprotektion, allt annat lika. Novartis preparat Sandimmune Injection säljs redan nu utan exklusivitet på marknaden för immunhämning vid transplantation så en utebliven patentförlängning på den marknaden efter 2012 för NeuroSTAT bör inte vara en så väldigt stor nackdel. Aktieantalet har i maj 2010 ökat till ca 15 M efter nyemissionen på 1:7 a 21 kr . NeuroVive tillfördes ca 36 Mkr netto. Tillsammans med startintäkt och royalty från transplantationsmarknaden kan det mesta eller allt kapitalbehov framöver täckas under överskådlig tid. Framtida nyemissioner kan således inte uteslutas. Kortsiktigt kommer aktiens risknivå mätt som volatiliteten eller betavärdet sannolikt fortsätta att vara mycket hög som brukligt är för marknadsnoterade forskningsbolag. NeuroVive har efter ett enormt kursrally 2010 då aktien toppade på ca 60 kr ( korrigerat för nyemissionen) efter den lyckade fas 1-studiens offenliggörande fallit tillbaka i djup rekyl ungefär samtidigt med börsens tillbakagång, men aktien anses ha ett tekniskt stöd vid 33 kr och kan mycket väl bottna ungefär där.

Målkurskalkylen indikerar en kraftig uppsida i NeuroVive

I min målkurskalkyl uppskattar jag först royaltyn till NeuroVive avseende transplantationsmarknaden på sikt kommer uppgå till igenomsnitt omkring 2 % av totalmarknaden som enligt bolaget uppgår till omkring 7000 Mkr, dvs 140 Mkr och fördelat mellan ett intäktstillskott fr o m 2010-2011 på ett litet intravenöst högprissegment med det cremoforfria NeuroSTAT och ett några år senare intäktstillskott från ett stort lågprissegment för peroral admininstration av NeuroSTAT. Avdraget royalty 30 % till CicloMulsion AG blir nettointäkterna uppskattade till 98 Mkr på några års sikt. Utgående från bolagets egen potentialangivelse för royaltyintäkter för hjärntrauma-marknaden 90-180 MUSD vid framgång fås en ytterligare intäktspotential om låt säga ca 7 år på 630-1260 Mkr vid dollarkurs 7 kr. Då har jag räknat med en viss försening jämfört med prospektets tidsplan så att den amerikanska fas 3-studien har genomförts och avslutats år 2013 liksom den egna utlicensierade fas 3-studien 2015 samt att tiden för läkemedlets godkännande blir väl tilltagen och försäljningen på marknaden hinner trappas upp. Jag räknar inte med att NeuroVives intäkter från hjärntrauma når detta intervall utan endast 60 % av den nedre intervallgränsen, dvs 378 Mkr vilket motsvarar under 6 % av marknadsstorleken. I detta antagande ligger en liten risk invägd att varken Orphan drug status eller beviljad patentförlängning skulle uppnås. Det har naturligt nog ändå en avsevärt större andel av totala marknadsvärdet än för transplantation som är en mogen marknad.

Efter den externa kombinerade fas 1-2-studien i USA som blev klar 2008 kan man erfarenhetsmässigt mellan fas 2 och 3 dvs nu uppskatta att sannolikheten för att NeuroSTAT når marknaden för nervcellsskydd vid hjärntrauma är omkring 65 %. Därmed blir väntevärdet i nuläget av royalty för hjärntrauma ca 221 Mkr efter betald royalty 10 %. Det motsvarar endast omkring 3 % av marknadens totala storlek och därför kan mycket väl också eventuella fungerande konkurrerande läkemedel få plats på denna marknad. Det förekommer generellt ofta att det finns olika preparat för samma indikation. Då blir de totala förväntade nettointäkterna 2017 omkring 98 Mkr + 221 Mkr dvs ca 319 Mkr. Hjärntrauma skulle på så sätt väntevärdemässigt svara för omkring 70 % av de totala nettointäkterna och i praktiken ännu mer om man lyckas där eftersom riskfaktorn 65 % då bortfaller. Kostnaderna förutom betald royalty till CicloMulsion AG bör inte uppgå till mer än storleksordningen 50 Mkr t ex eftersom de planerar att utlicensiera NeuroSTAT redan innan kostsamma fas 3-studier. Vinsten före skatt 2017 skulle därmed kunna grovt uppskattas till 269 Mkr med dessa förutsättningar. Per aktie blir en riskvägd vinstprognos drygt 13 kr. Aktiekursen år 2017 med mitt valda p/e-tal 15 blir i så fall motiverad att väntevärdemässigt och därmed riskvägt hamna på knappt 200 kr. Med 10 % kalkylränta fås en motiverad kurs 2010 på drygt 100 kr. En högre kalkylränta behövs inte eftersom risken redan är kompenserad för i sannolikheten 65 % ATT de får ut preparatet på hjärntraumamarknaden och i den uppskattade realiserade andelen till 60 % av hela bolagets eget beräknade intervalls undre gräns för marknadspotentialen som uppgivits i bl a nyemissionsprospektet.

I ett tidsmässigt lite bättre utfall än ovan, vilket inte är denna analys huvudscenario, skulle vid en framgångsrik ej fördröjd extern fas 3-studie i USA inom hjärntrauma kunna medföra ungefär liknande intäkter redan år 2015 efter en mycket framgångsrik penetration för NeuroSTAT av enbart den stora USA-marknden fr o m 2014. Det skulle motivera en målkurs 2010 på uppåt 125 kr.

Alternativt kan man beräkningsmässigt utgå ifrån att NeuroSTATs försäljning visserligen likaså når netto 98 Mkr inom transplantation men att preparatet verkligen kommer klara fas 3 (vilket uppenbarligen de insatta inom företaget tror av uttalanden att döma och det mesta talar för det) och åtminstone når bolagets angivna undre gräns av potentialintervallet för royalty inom hjärntrauma dvs 630 Mkr. Vinstprognosen 2017 blir då (630 x 0.9 + 98 – 50) Mkr = 615 Mkr. Vinsten per aktie blir drygt 30 kr. För att nuvärdesberäkna men även riskväga ett sådant utfall t ex implicit inberäkna att bolaget kan ha otur, trots flera olika positiva prekliniska forskningsresultat avseende nervcellskydd och mekanismerna för det m m dvs främst risken att NeuroSTAT inte klarar fas 3 men också risken att marknadspenetrationen blir lägre t ex pga varken beviljad Orphan drug status eller beviljad patentförlängning , krävs ett högt årligt avkastningskrav, låt säga på hela 20-25 %. Det är en motsvarar en kraftig krävd ackumulerad överavkastning på 7 års sikt relativt ett vanligt avkastningskrav på börsaktier på 10 % eller med en faktor 1.84 till 2.45 ungefär dvs behållningen efter 7 år blir ca 1.84 - 2.45 ggr så hög vid 20-25 % avkastning som vid 10 %. Detta medför en nuvärdesberäknad och med avkastningskraven 20-25 % riskjusterad vinst/aktie 2010 på ca 6.33-8.43 kr och en motiverad aktiekurs nu på omkring 95-126 kr med p/e 15 . Målkurserna på drygt 100 kr resp knappt 125 kr i den tidigare kalkylen ligger som synes i detta kursintervall.

"Hängslen och livrem" i den riskvägda målkursen

Jag finner sammanfattningsvis att enbart att ett riskvägt utfall av marknadspotentialen inom hjärntrauma och ett bedömt rimligt utfall inom transplantation i sig kan räcka för att fundamentalt motivera en aktiekurs 2010 på omkring 100 kr för NeuroVive men att det definitivt måste räcka för 100 kr i målkurs med även hänsyn taget till ett väntevärde av bolagets alla olika övriga affärsområdens potential dvs inkl den med hjärntrauma-marknaden i storlek jämförbara epilepsi-marknaden på 1 Mdr dollar, inkl den sannolikt ännu större marknaden för cellskydd hjärtsjukdom och inkl ett framtida potentiellt genombrott på den gigantiska marknaden för nervcellsskydd inom stroke värd omkring 10 Mdr dollar om blod-hjärnbarriären kan forceras med ett effektivt nervcellsskyddande cyklosporinderivat.

Enorm långsiktig "oriskad" aktiepotential - i synnerhet vid stroke-genombrott

Tittar man 7-10 år framåt har NeuroSTAT en potential att vid mycket framgångsrik successiv marknadspenetration inom transplantation och hjärtinfarkt samt en marknadsdominans inom hjärntrauma och långvariga epilepsianfall, marknader tillsammans värda storleksordningen 30 Mdr kr , en "oriskad" aktiekurspotential på NeuroVive på storleksordningen 1000-2000 kr med p/e 15 om patent tillåts förlängas och/eller Orphan designation beviljas för nervcellsskydd. Då bortses ändå från möjligheten av ett forskningsgenombrott m a p blodhjärnbarriären för tillämpningar på stroke, ryggmärgsskador och hjärnskador vid hjärt/kärlkirurgi och hjärtstopp.

Min slutsats är att NeuroVive har en mycket gynnsam risk/reward som långsiktig aktieplacering även om den fundamentala risknivån är mycket hög i nuläget. Rekommendationen är därför starkt köp för riskbenägna i en sålunda avvägd portföljandel.

Kommande "triggers"

NeuroVive - bolagsspecifika potentiellt kurspåverkande händelser 2010 -2011

* Licensavtal avseende immunhämmare

* Registreringsansökan avseende immunhämmare och senare beviljad dito

* Startintäkt, ev milestone och royalty immunhämmare

* Startbesked hjärtinfarkt extern fas 2 Europa (3600 patienter)

* Startbesked hjärntrauma egen fas 2b Europa ( 200 patienter)

* Startbesked hjärntrauma extern fas 3 USA (800 patienter dock ej 100% klart än när och om pga finansieringen)

* Startbesked jämförande egen fas 1 peroral immunhämmare

* Orphan Status-besked avseende hjärntrauma både i Europa och USA.

* Möjliga forskningsframsteg i produktportföljen inom epilepsi m m

* Möjligt genombrott blodhjärn-barriären - berör jättemarknaden stroke, ryggmärgskador och hjärnskador vid hjärt/kärlkirurgi och hjärtstopp.

* Eventuella licensavtal inom de områden där man gjort tillräckliga framsteg och inte vill gå hela vägen själva

* Eventuella förvärv av och samarbeten med utvalda konkurrenter

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?