Post entry

Medivir: aktien når 65 kr inom kort

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Medivir är ett av de bättre "förhoppningsbolagen" inom läkemedelsutveckling i Sverige. På kort sikt ser aktien också intressant ut tekniskt. Det understöds ockå av att insiders köpt.

1. Potential i flera projekt

Bland de förhoppningsbolag inom läkemedelsutveckling som finns på börsen så finns det ett som jag tror mer på än på de andra. Likt Active Biotech, Biovitrum, Karo Bio, Tripep och andra så är strategin att hitta stora feta läkemedelsbolag som behöver fylla på sin pipeline av nya produkter och kan betala stora pengar för bra projekt i sent utvecklingsskede. Medivir har genom åren haft nära samarbete med Astrazeneca – som kanske är det företag av de gigantiska läkemedelsjättarna som har störst problem med nya produkter i dagsläget, men även Eli Lilly, Abbott, GSK och Boehringer Ingelheim.

Medivir har fem projekt i kliniska studier (I-III), varav ME-609 anses vara av låg utvecklingsrisk och kan bli Medivirs första egenutvecklade produkt att nå marknaden om några år. Dessa kan alla bli mumsbitar för en svältfödd jätte. Om någon enda av dessa blir utlicensierad till en behövande jätte så rycker aktiekursen rejält uppåt.

2. Kortsiktigt intressant

Insider köper nu. Staffan Rasjö äger efter sin senaste investering i Medivir (flaggning 12/3) mer än 10% av Medivir. Ofta är insiderköp tecken på nära förestående positiva nyheter.

Dessutom ser det lovande ut tekniskt. Tre trendstöd som möttes 3/3, därefter har det bildats en högre botten, samtidigt som Stochastics 100 dagar har signalerat en dubbelbotten. En dubbelbotten är en klassiskt positiv signal. De två senaste gångerna det var en dubbelbotten på det sättet så steg kursen från 37 till 53 (December 2005) samt 38 till 59 kr (September 2006), nu är kursen på 47 vilket skulle indikera en möjlig målnivå på över 65.

Det kan gå mycket snabbt, men det långsammaste scenariot är att den påbörjade positiva korta trenden från i slutet av 2006 sätter tempot. Då kan det ta upp till fem månader från nu.

På vägen upp ska motståndet på 59 nås och passeras. Det mjukades upp i februari när kursen stack genom en dag – och är redo att knäckas igen och denna gång omvandlas till en stödnivå. Så länge som den senaste trenden skapar allt högre trendstöd så håller jag kvar i aktien. 65kr är min målnivå.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?