Post entry

Fingerprint Cards, mycket intressant läge..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den senaste nyheten om produktionsstörningar har sänkt aktien med 30%, jag menar att detta är en grov överdrift av marknaden där marknadsreaktionen fått en mer psykologisk karaktär än verklighetsförankring.

Om bolaget

Bolaget har utvecklat ett elektroniskt biometriskt system för analys av fingeravtryck.

Bolaget har utvecklat två typer av sensorer samt processor och algoritm till dessa. Systemet kan göras extremt litet samt mkt strömsnålt och har en bevisad mkt hög säkerhetsnivå där t exden kinesiska bankindustrin samt även nu den kinesiska militären valt bolaget som huvudleverantör. Bolaget har också valts ut som leverantör till det mest spännande projektet inom segmentet just där hela systemet har integrerats i den nya generationens kreditkort.

Lägesbeskrivning;

Aktien har sedan början av förra året befunnit sig i en intensiv negativ trend för att sedan i April i år påvisat positiva rörelser. Aktien dras dock med en gammal förtroenderabatt och när bolaget nyligen kommunicerade att en av deras underleverantörer haft produktionsstörningar som innebär en försening av leveranser med några månader som endast påverkar resultatet kvartalsmässigt fick marknaden nog och har därefter sänkt aktien med 30% de senaste två veckorna. Jag menar att detta är en grov överdrift som skapar köpläge i ett mkt spännande bolag för den som är riskvillig. Nuvarande börsvärde om dryga 90 Mkr är extremt lågt med tanke på de nuvarande mkt stora möjligheterna till en expansion.

Man ska vara medveten om vid investering i bolaget att bolaget ämnar genomföra en emission inom ganska snar framtid, men att emissionens syfte är att kunna tillgodose en ökad efterfrågan samt en nyligen startad volymproduktion till mkt goda marginaler. Vi vet heller inte villkoren för emissionen ännu men jag ser det som sannolikt att vi innan dessa kommuniceras kommer få se flera större beställningar eller andra nyheter kommuniceras från bolaget vilket historiskt sätt alltid skapat mkt stora positiva rörelser i aktien.

Marknadsläget för bolaget;

Bolaget står 2008 inför grym expansion nu där samarbetet med Cardlab är ett projekt av flera som kan bädda för detta. Projektet i fråga är troligen det mest intressanta projektet någonsin inom segmentet, i samarbetet med Cardlab har FPC valts som ensam leverantör av den biometriska delen av den nya generationens kreditkort, där en lövtunn fingeravtrycksläsare integrerats i ett kreditkort tillsammans med en rad andra mkt spännande applikationer. Att FPC valts som partner har bl a sin förklaring i att de som enda bolag inom biometriföretag kunnat erbjuda en produkt som är tillräckligt strömsnål. De första exemplaren har tillverkats och är f n under utvärdering och tester detta i samarbete med en Amerikansk storbank. Cardlab har också som enda bolag löst ett tidigare välkänt problem med volymproduktion av denna mycket avancerade produkt och kommer kunna tillverka höga volymer till mkt låga kostnader i sammanhanget.

Om projektet lyckas vilket finns mkt goda förutsättningar för, kan FPC komma att bli den största aktören på marknaden.

Bolagets största beställare i Kina som f n utgör den största marknaden för bolaget, förväntas inom kort ha ett starkt komponentbehov och har tidigare uttryckt sin nöjsamhet med PPCs produkter, HST, har nyligen kommunicerat en order på 12 Mkr och ordern på är en första i ett led av förväntade uppföljningsorder enligt bolaget och riktar sig till stor del som innan till den finansiella sektorn. Detta är mkt intressant eftersom kraven på säkerhet och kvalitet i det segmentet får anses som extra höga. Bolaget ger också klara indikationer om att deras produkter nu ingår i utvecklingen av en rad applikationer riktade mot Kinas militära sektor, vilket naturligtvis förstärker förtroendekapitalet avsevärt. Jag menar att detta sista på sikt kan få stor betydelse och lägga en mkt bra grund för vilken leverantör man i framtiden väljer i synnerhet på den starkt växande kinesiska marknaden men naturligtvis också globalt.

Vi kan också i den senaste rapporten utläsa att bolaget nu planerar för att introducera sin linjesensorteknik inom segmentet mobiltelefoner. Med tanke på de krav som då ställs på nyutveckling av hårdvara etc så är det troligt att bolaget kommer att arbeta med en licenstagare för detta projekt, vi kommer troligen att få höra mer om detta i snar framtid om jag tolkar bolagets signaler rätt.

Volymproduktion

Nuvarande och framtida orderstock kommer nu kunna ske till mkt goda marginaler eftersom ett nytt packeteringssystem precis integrerats för volymproduktion. Det nyligen kommunicerade produktionsstörningsproblemet ligger inte i detta led utan är ett problem i kvalitetskontrollen, marknaden tycks ha blandat i hop dessa begrepp. Problemet kommer troligen vara avvärjt inom ett par v från dagens datum. Bolagets nya processor har också betydligt lägre tillverkningskostnader där kostnaden per enhet sänkts med hela 80%.

Sammanfattningsvis har vi alltså en rad av ordrar framför oss att förvänta till mkt goda marginaler.

Risker och möjligheter;

Den största risken i aktien framgent ligger kortsiktigt i en press av aktiekursen i samband med en förestående emission, och långsiktigt i om nu bolaget inte lyckas marknadsföra sig rätt inom nya segment samt om Cardlabprojektet havererar.

Jag menar dock att de vidimeringar av bolagets teknik som nu sker från flera internationella håll bäddar för mkt expansiva möjligheter och ger en grund till stora möjligheter att inta position som ett av de ledande bolagen i segmentet. Det kommer dock kräva en mer offensiv hållning marknadsföringsmässigt än vad som hittills påvisats. Jag menar också att det finns anledning att anta att bolaget inte kommer genomföra emission på dessa nivåer utan drar ut på det tills vi fått en mer rimlig värdering av aktien, detta kommer då ske i form av värdedrivande nyhetsflöde i det korta perspektivet.

Sammanfattningsvis en köprek från min sida med en rekommenderad lång investeringshorisont och en uppmaning om att vara medveten om risken, men en investering där avkastningen kan komma att bli mycket hög om bolaget tillvaratar de nuvarande mkt goda förutsättningarna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?