Post entry

Eurocine: förseningar i tidigt skede

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Eurocine´s rapport visar att bolaget har långt till utvecklade vaccin. Risken för nyemissioner är stor och rekomenderar sälj.

Eurocines rapport i korthet:

Resultatet efter skatt under perioden uppgick till -8,2 Mkr (f.å. 5,4 Mkr).

Resultatet efter skatt under kvartalet uppgick till -5,3 Mkr (f.å. -2,5 Mkr).

Intäkterna uppgick till 0,0 Mkr (0,0 Mkr).

Resultat per aktie för perioden -0,96 kr (-0,64 kr).

Resultat per aktie för andra kvartalet -0,63 kr (-0,29 kr).

Likvida medel vid periodens slut var 25,5 Mkr (37,3 Mkr).

Inga överraskningar i rapporten. Vad som presenterades senare i rapporten var desto mer oroväckande. Bolaget meddelar att en försening i försök på människor med ca 8 månader behövs för att komplettera ansökningsmaterial mm. Sett till vad bolaget spenderar anser jag att risken för en nyemission inom 6-8 månader är överhängande.

Även om bolaget låter meddela att dagens kapital är tillräckligt för att uppnå kliniskt skulle varje minsta försening eller bakslag förmodligen leda till att nytt kapital erfordras.

Även om Eurocines aktie kan vara en lyckad lottsedel om bolagets vaccin lyckas, känns risken för ytterligare nedgång i aktien, innan eventuella uppgångar kan komma, överhängande med risk för nyemissioner och ytterligare bakslag.

Rådet blir därför att i bästa falla avvakta med köp.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?