Post entry

Epicept: fortsatt ljus framtid

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter rapporten ligger köprekomendationen kvar. Epicept har mycket i pipeline.

Idag kom Epicept med sin delårsrapport och fortsatt ser aktien köpvärd ut. Aktien var en tid i en uppgångsfas som hastigt bröts av nyemmissionen under hösten. Denna var nödvändig och inte oväntat och till trots för fallet lyckades bolaget göra denna till kursen 1,88 dollar och fick in ca 7,3 miljoner dollar.

Epicept "förbränner" ca 2 milljoner dollar/månad och kommer att behöva ytterliga kapital innan Ceplene kommer ut på marknaden, så risken är tyvärr att nya baklsag kan komma. Det betyder att kassan kommer räcka i ca 4 månader till så en nyemmision till känns nästan oundvikligt till trots för att det även finns en bamklikvid på ca 15 miljoner dollar.

Trots detta anser jag att Epicept är köpvärd. Dagens rapport visar att inga bakslag görs och Epicept har mycket i pipeline dom närmaste åren.

Den fortsatta kortsiktiga triggern i aktien är Ceplene och som bolaget själva aviserar i samband med rapporten idag är att "Vi har aldrig varit mer positiva till ett godkännande

och väntar oss ett beslut senast i mars 2008. Det finns alla

anledningar att tro att Ceplene förflyttar sig mot ett

godkännande", säger Jack Talley. Även roligt att det finns en efterfrågan av produkten på marknaden bland sjukvårdspersonal och läkare.

NP1 studierna fortgår enligt plan och 2 st fas II och en st fas III pågår och resultat väntas under 2008. EPC2407 studierna förskjuts lite och beräknas starta i mitten av 2008. Lite synd att ingen milstolpeersättning från Myriad har kommit ännu då denna blev aviserad allerede i våras.

Till trots för risken i ytterligare fall i aktien vid nya kapitalinförskaffningar ser jag ett köpläge i Epicept och tror på mycket högre kurser under vinteren och våren. Med anledning av utspädningar som kommer sänks dock målkursen på 6 månaders sikt till 30 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?