Post entry

Epicept - bra nyhetsvecka för Epicept

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Epicept ligger nära botten i en trading kanal och har ett positivt nyhetsflöde kommande vecka.

Den 18 november komer MYRX hålla en presentation angående en av deras avslutade fas II studier för läkemedlet Azixia. Preparatet har en potentiell miljard marknad enbart i USA varav Epicept initialt erhåller en royalty på 10%. Vid start av fas III studier av Azixia erhåller Epicept en royalty utbetalning som med bolagets nuvarande burn-rate finansierar bolagets verksamhet i ca 1 kvartal.

Bolagets kvartalsrapport släpptes under den gångna veckan och mottogs av marknaden med viss skepsis och orsakade en sänkning av aktiekursen från 5,85 till som lägst 4,95. Kvartalsrapporten som egentligen inte innehöll några överraskningar och som följdes av ett intressant Conferance Call (CC) där bland annat smärtlindrings kräm NP-1 lyftes fram. Även nyförvärvet Tyrell som ska fokusera på marknadsbearbetning och försäljning måste ses som positiv i detta skede. Ceplene ser ut att ligga i slutskedet för ett kommersiellt avtal i EU och har även skickat in ansöknings handlingar till Health Canada och Israeli ministry of health. Epicept ska även ingå i en expert panel av hematologer tillsammans med ELN, som skriver riktlinjer för behandling av AML.

I fredags försiggick intressant handel av aktien på Nasdaq, där aktien steg under hög omsättning (+11%) för att sedan kursmanipuleras ned till -1%. Min rekommendation blir starkt köp, både kortsiktigt och långsiktigt. Stop-loss på 4,65, vidare uppgång signaleras vid 6,00.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?