Post entry

DGC One: fortsatt god tillväxt och lönsamhet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den första rapporten visar på lönsam tillväxt. Rörelsemarginalen har förbättrats tack vare skalfördelar.

DGC One är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i eget nät till den svenska företagsmarknaden. DGC grundades 1987, har cirka 90 anställda och omsatte under 2007 drygt 220 mkr med god lönsamhet. DGC är noterad på OMX Nordiska Börs Stockholm. DGC är indelat i fyra affärsområden: Datakommunikation, IT-drift, IP-Telefoni och Hårdvara.

Fortsatt god tillväxt och lönsamhet Årets andra kvartal, blev det första som börsnoterat bolag. Rapporten visar på fortsatt god tillväxt och lönsamhet. I jämförelse med samma period 2007 redovisar DGC en kraftigt förbättrad rörelsemarginal.

Lönsamhetsförbättringen är en effekt av att DGC One, kan växa med skalfördelar. Tillväxten sker inom de tre tjänsteområdena Datakommunikation, IT-drift och IP-Telefoni. I det fjärde affärsområdet, produktförsäljningen, sker en nedtrappning.

Flera strategiska kunder har vunnits under kvartalet.

Viktigast är driftavtalet med Svensk Fastighetsförmedling, som är det största driftavtal som DGC hittils tecknat. I avtalet som löper över tre år kommer DGC från och med årets tredje kvartal att ansvara för drift och underhåll av affärskritiska verksamhetssystem samt ge support till Svensk Fastighetsförmedlings cirka 1 000 användare och drygt 200 bobutiker runt om i Sverige. Exempel på andra nyvunna kunder är Medborgarskolan samt detaljhandelskedjorna Indiska, Intersport, DesignTorget och Electrolux Home.

Våren 2008 har präglats av noteringan på Stockholmsbörsens Small Cap lista. Nyemissonen övertecknades sju gånger och fyllde kassan med 40 mkr.Tillväxten under de första sex månaderna ligger på 26%, med en rörelsemarginal på 11,6%. Tillväxten var större året innan, 37 procent, men då låg marginalen endast på 4,1 %. Resultat efter skatt blev 9,1 mkr (2,6), omräknat per aktie är det 1,31 kr. Av dessa har 0,53kr intjänats under det andra kvartalet.

Värdering Räknat på en årsvinst på 2,60kr ligger p/e-talet på 13. Marknaden tycker uppenbarligen att aktien är rätt värderad i nuläget, eftersom att kursen har konsoliderat sedan introduktionen. Samtidigt så är en sidledes kursrörelse ett styrketecken i den svaga börs som råder. Det råder en optimism i bolaget, och styrelsen ser nu fram emot att kunna koncentrera sig på företagsutvecklande verksamhet, efter den lyckade introduktionen. Datumet för DGCs delårsrapport för det tredje kvartalet har tidigarelagts till den 22 oktober 2008. Målsättningen är att under hösten stärka DGCs position bland Sveriges ledande nätoperatörer. Jag utesluter inte att noteringen på OMX Nordiska Börs i Stockholm även har en visst reklamvärde.

Råd Den starka tillväxten, den nypåfyllda kassan och det faktum att en notering på Stockholmsbörsens Small Cap Lista gör bolaget mera känt, gör att jag sätter köp. Målkuren blir i första hand ett par kronor, upp, 38 kronor. I årsredovisningen för 2007 finns en femårsöversikt som visar på en inre styrka i bolaget. Detta bekräftas även av det faktum att flera av styrelseledamötena äger ordentligt med aktier.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?