Post entry

Bure: omotiverad rabatt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Innehaven stiger men priset är kvar = rabatten ökar. Har följt Bure nära ett tag, och har länge trott att de ska stiga speciellt efter samgåendet med Scanditek. Tyvärr så har Bure levt lite i det dolda känns det som, och som ett Equity bolag har Bure haft en högre rabatt än andra investment bolag.

Dock anser jag nu att rabatten blivit väl hög, för det känns lite som Bure står och stampar med värderingen på psykologisk basis. Årsrapporten innehöll bara info om Bure före samgåendet, så i nuläget vet man inte riktigt var de står, men de känns som värdet nu ökat rejält i innehaven, och att de inte slagit igenom i kursen.

Micronic där man skrivit avtal med Intel har aviserat om nyemmision, Bure har lovat teckna sin andel.

De kommer öka värdet av Micronic och gynna Bure positivt att bolaget fått ett så lukrativt kontrakt med en så stor spelare.

Vitrolife går som tåget och har nyss meddelat att man har finanser starka nog för att expandera med eget kapital och att man planerar en rejäl ökning av sin satsning på Asiatiska marknaderna.

Partnertech rullar på nu och börjar komma till rätta med siffrorna, man börjar skönja godare tider med ny fabrik i Polen, värdet här bör räknas upp med en hel del framöver om de lyckas få upp marginalen lite.

Academedia med ev bud på sig idag skulle ge Bure en bra kassa att investera i något spännande om de går igenom och skulle vara en trigger.

Sen i de onoterade bolagen, känns lite svårt att värdera dessa bolag då börsuppgången resulterat i en ökning av värdet i många bolag som är noterade. Men Carnegie lyser som en guldklimp, skulle de göras en börsnotering framöver här så kommer det bli en rejäl rush i Bure. Även Max.M Energotea ligger väldigt lågt värderat i Bures portfölj och här finns rejäl uppsida i värderingen.

Det händer mycket just nu runt Bure och ledningen är bra på att skapa avkastning långsiktigt, kort sagt ett bra köp nu och en bra aktie med låg/medel risk att ligga lång med, i en spridd portfölj.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?