Post entry

Brio är vårt nya Doro

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Brio och Doro`s resa liknar varandra! Skånska bolag som har avvikit ifrån sin core business. Nu har även Brio hittat hem.

Brio har haft en lång resa och resan är inte slut. De senaste rapporterna har bit för bit visat att företaget är på rätt väg. De som har kommit under 2010 har visat att de är på rätt väg och Q1 och Q2 är dessutom de svagaste perioderna. Resultaten för Q3 och framförallt Q4 tror jag blir en munter läsning.

Detta grundar inte jag på enskilda nyheter utan snarare flera positiva nyheter som är oberoende av varandra. Detta är min egen slutsats till varför jag har ökat i Brio under 2010. All min information kommer ifrån rapporterna eller Brios egen hemsida. Här är fundamentala skäl till att överväga en post i Brio.

- I Q2 rapporten meddelade de att de hade tecknat nya avtal som startade i Q3, detta kommer framgent att leda till ökad försäljning.

- Sommarvärmen kom sent, detta gör att försäljningen kom igång sent, vädret blev som ni vet mycket bra i slutet av juni och resten av sommaren.

- De har ökat sina marginaler i Q2 2011 (Q2 2010) med 6,3%. Det blir en del på sista raden.

- Köper i US och säljer primärt i NOK, EUR och SEK. Trenden är fortsatt positiv.

- Årets leksak i Finland, dvs det nya konceptet med tåg och väg.

- Deras besparingsprogram får full effekt i 2011. Vinst i Q1 2011 kanske?

- Brio lär ju inte få betala skatt på ett tag, de historiska förlusterna kommer att göra vinsterna skattefria.

- Insiders har byggt på sitt innehav rejält. Det är ingen slump.

Allt är inte positivt som har skett, det finns en del farhågor. De är tex känsliga för valutajusteringar och priser på råmaterial. Tänk tex om Kina revalverar och råvarupriserna fortsätter att öka i samma takt? Andra faktorer för kostnader är lokala strejker (men knappast i Kina ;) och om kvalitets problemen återkommer eller om en större spelare bestämmer sig för att köpa Brios marknadsandelar via prisdumpning.

Utmaningarna är kvar, men personligen tror jag att Brio är vårt nya lilla Doro. Doro o Brio har hittat tillbaka till sitt framgångsrika koncept och utvecklat det. Vi behöver svenska framgångsrika företag och vår ekonomi kan inte bygga på att tvätta varandras skjortor (läs Ohly/Sahlins politik).

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?