Post entry

Botnia Exploration: provbryter guld

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

2011 kommer att bli ett spännande år för Botnia Exploration, dels för provbrytningarna i Vargbäcken och samarbetet med Dragon Minings i Harpsund. Guld i all ära men Botnia Exploration sitter även på andra fina områden så som silver, wolfram och sällsynta jordarter.

Botnia Explorations står inför väldigt spännande provbrytning i området Vargbäcken som förvärvades av Hansa Resources 2010. Själva provbrytningen finanseras via en företrädesemission som blev registrerad och klar den 4 Jan 2011.

Emission som sådan övertecknades med 15 miljoner kr vilket innebar i procent 50 % efter de ville ha in 30 miljoner. Att emissionen övertecknas så kraftigt anser jag som ett väldigt gott tecken på att Botnia Exploration har många intressenter..

Det man väntar på nu är att länstyrelsen i Umeå ska godkänna den 350 sidiga MKB (miljökonsekvensbeskrivning) som lämnades i så fort emissionen var klar.

Så fort som den godkänns så kommer VD Bengt Ljung se till att arbetet börjar med provbrytningarna.

Denna provbrytning är tänkt att finansiera ytterligare tre provbrytning(Middagsberget, Purnu och Jorbojokki), allt eftersom probrytningarna är klara kommer områdena att säljas till andra bolag som då går till gruva.

Förutom dessa gyllene områden som de arbetar med så gjorde man ett mycket omtalat fynd i Forsheden, halterna av guld och silver fick media att vakna och få upp ögonen för Botnia Exploration. Tv4 gjorde en hyfsat lång intervju med VD Bengt Ljung om Forsheden.

26 prover gjordes och man hittade guld i alla hål, 19,9g/ton var det bara i ett hål och många låg över 5g/ton. Sådana fyndigheter är sällsynta och geologer anser att Forsheden kan bli nästa stor guldgruva i Sverige.

Allt eftersom priset på guld och silver stiger så blir Forsheden bara mer attraktivt. Silverhalterna som uppmättes var på så högt som 200gr/ton vilket är högt.

I höstas ingick man i ett samarbete med Dragon Mining, det gäller ett område som heter Harpsund som ligger anslutet till deras gruva i Svartliden så det området kan gå dyrt till Dragon Minings om alla prover visar fina resultat.

Att samarbeta med ett så stort bolag som Dragon Mining känns väldigt bra för mig i alla fall, förhoppningsvis kan det här första samarbetet leda till fler affärer i andra områden.

Kina stryper exporten på sällsynta jordarter.

Botnia Exploration sitter även på 2 fina områden inom sällsynta jordarter. Darsbo och Galtabo kommer förmodligen att utforskas vidare i år med tanke på det Kina gör med sin export av sällsynta jordarter.

Ledningen då?

Maria Lilja och Jonas Dahllöf tecknade sin aktieoptioner i höstas resp. december.

Flera i styrelsen och de som var med och grundade Botnia Exploration tecknade fullt i emission vilket jag anser som styrkebesked. Sedan att ingen i styrelsen tar ut en ända krona i arvode är också väldigt starkt. Varenda krona går alltså till att få upp guldet ur marken. Tittar man ett år bort från dagens datum så tror jag vi kan se en aktiekurs som tripplats.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?