Post entry

Artimplant: upp till bevis närmaste året

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är under det kommande året som Artimplant ska bevisa sig. Försäljningen i Q1 kommer att visa vägen, skriver medlemen Henrik Tian i sin tävlingsanalys och rekommenderar Köp.

Mycket talar för förhoppningsbolaget Artimplant men än så länge hålls kursen nere av den låga försäljningen och den där av höga kommersiella risken. Under 2007 kommer vi troligen få se en positiv trend i försäljningen och det tillsammans med fortsatt positiva nyheter kring produktutveckling är de främsta drivkrafterna till Artimplants så småningom stigande aktiekurs.

Det talar för Artimplant:

1) Bolaget har tagit fram ett antal produkter som är godkända av myndigheter och som finns till försäljning både i USA och Europa.

2) Försäljningen sker till största del genom licensavtal med partners. Dessa partners säljer produkterna till läkare som gärna vill prova och se resultatet innan man kontinuerligt börjar använda dessa. Försäljningen har pågått under en längre tid och ett stort antal läkare har provat produkterna. För varje dag som går ser nya läkare resultatet.

3) Bolaget har utökat sin leverenskapacitet under år 2006 och är förberedda för större volymer.

4) Bolaget har expanderat sin säljkapacitet genom nyrekryteringar.

5) Produktutvecklingen fortsätter hela tiden med nya intressanta applikationer på det redan testade och godkända grundmaterialet Artelon.

6) Kassan håller minst 1,5 år till utan några som helst intäkter och med dagens nivå på kostnader.

7) Flera miljardmarknader som fortsätter växa där Artimplant har potential att ta stora marknadsandelar kan ge så stora vinster. Bolagsvärdet är idag lågt pga av hög kommersiell risk. Men vi kan redan nu se en positiv trend i Artimplants försäljning och även om det finns en risk att denna trend inte håller i sig så är frågan om man vågar stå utanför. Försäljningen Q1 till Q4 2007 kommer att visa vägen.

Min tro är att Artimplant kommer att ge 4 ggr pengarna före 2008 års utgång.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?