Post entry

ACAP-invest: fortsatt köpvärd

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

ACAP kom in med sin Q3 rapport i stort sett som väntat. Caset är intakt och jag ser minst en dubblingspotential på 24-30 månader.

Acap redovisar exklusive fastighetsförsäljningarna 3,17 i vpa efter skatt för Q3 och 8,15 i vpa för årets första 9 månader. Sista kvartalet är bolagets starkaste och jag tror fortfarande att man kommer in i närheten av 13 kr i vpa för 2007. Denna tro förstärks av skrivningar i rapporten som "rekordhög orderstock för DISAB" och "leveransförskjutningar mellan tredje och fjärde kvartalet för Cetec Electric och MW Security".

Redeye har gjort en intressant intervju med ACAP:s VD Thomas Bolmgren. Några intressanta klipp från Redeyeintervjun:

*ACAP Invest kan med befintlig kapitalstruktur dubbla företagets omsättning och resultat innan man når en nivå från vilken mera normala omsättnings- och vinstökningar kan utgå.

* 300 mille i utrymme att köpa företag för

* Sonogruppen närmast IPO

* Med en mer affärsmässig inriktning kommer TPS att bli en tung

spelare.

* TPS kan vara vinstgivande redan 2008 men vi får nog vänta till

2009 innan vi ser större belopp.

Hela intervjun:

http://www.redeye.se/vdintervju/18429

Kommentar till ovanstående klipp från intervjun:

Bolaget har visat sig skickliga på att köpa företag så det kan säkert bli fint resultattillskott via de 300 mille man kan köpa företag för. När det gäller avknoppning av Sonogruppen så jämför jag med Itab-shop som växt och utvecklats fantastiskt bra sedan det avknoppades. Om bolaget står på egna ben så blir det säkert lättare att växa (bl.a ute i Europa), man kan ju bl.a använda aktien som betalningsmedel vid köp. För oss som är ACAP-ägare så är det i första läget ingen skillnad men på lite sikt är det möjligt och t.om. troligt att 1+1 blir 3 här. En sådan avknoppning skulle dessutom ge ACAP ännu mer trovärdighet som riskkapitalbolag och att man sätter aktieägarvärdet i första hand. Vi som varit med på ACAP-resan vet att man gör det men jag tänker på marknaden och vilken värdering den gör av aktien. Svaren om TPS visar att man räknar med att få bolaget på fötter snabbare än man kunde ana och ord som "bli en tung spelare" och "vinstgivande med större belopp 2009" ringer fint i en ACAP:ares öron...

Slutsats:

Acapcaset känns billigt med p/e knappt 12 nu för 2007, speciellt om de kan skaka av sig konglomeratstämpeln lite genom några fina exits. En bit kvar till Midcap men väl där bör vi se minst 15 i p/e. Jag tycker inte man behöver snurra speciellt länge med miniräknaren för att se att det finns minst en dubblingspotential på 24-30 månader. Själv så kompletteringsfyndade jag idag och köpreken är given på detta långsiktigt fina case. Ledningen sitter som "piloter" med stora innehav, det gillar jag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?