Post entry

Hur tänker du ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Amatör eller är du ett proffs ?

Hur tänker du ?

Vad och hur tänker du när du trycker på köp/säljknappen ? Pallar inte nerverna ?

Orderdjupet ? Likviditeten ? Procenten ? FA ? TA ? Hur tänker du ? Varför trycker du på knappen ? Vem sålde sina Northland på 5,60 NOK i november ? Pressen från börsen blev för stor och sen åkte dom iväg..Idag värda drygt dubbelt så mycket !! Stoplosserna rök bl:a vid 6 NOK och det var nästan bara AVA och NON som sålde då..ESO har förvisso sålt ganska många under lång tid..Synd om den/dom idag..

Ser att alldeles för många amatörer skriker i högan sky att nu är säljsidan nästan borta.. Kolla köpsidan skriker nästa..Herregud tänker jag..Orderdjupet som du ser, är bara en chimär..En överväldigande majoritet av köpare/säljare visar sig inte i orderdjupt..Tänk lite nu..

Du ska titta på vilken sida avsluten sker på, och ingenting annat..När säljarna får betalt så är det ett gott tecken på att en uppgång är på G..När köparna får sina aktier så är det ett lika gott tecken på att aktien ska ner..Som stabil innehavare på lång sikt spelar det ingen större roll, så länge du gjort hemläxan.."Ture" gör hemläxan bra, och det ska han ha cred för..Nu vet jag inte om han tradar som jag gör, och i så fall om han inte tradar är det jag skriver mindre intressant..

I takt med att maskinhandeln ökar så ska du enbart titta på procenten..Enbart !! Skit fullständigt i vad du "tror" dig se i orderdjupet..Du ser bara vad maskinerna visar dig i en tusendels sekund eller så..Maskinerna följer vissa index, och även om oljepriset stiger med, säg, 2-3 dollar och börsen sjunker med 1 % så kommer även oljeakterna att sjunka, av den enkla anledningen att dom är programmerade att följa index..Förr på 80-talet så hade oljeaktierna stigit..Så är icke fallet idag..Jag tittar enbart på hur många procent en aktie är upp eller ned idag, och som jag skrivit om så många gånger, titta inte på orderdjupet och därmed dra en helt felaktig slutsats om vart aktien är på väg..Upp eller ned..

Lova nu att aldrig mer titta på orderdjupet i en aktie och dra fel slutsats ? Lova ? :O)

Detta sagt av en heltidstrader med 20-25 års erfarenhet av aktiehandel från stenåldern.. :O)

Som amatörplacerare så ska du ändå vara långsiktig, även om börshandeln idag mer liknar ett pokerparti..Virtual Finace..Getco..Algoritmic Trading etc..Säger en del..Tradar på ören, och vid dagens slut äger man inte enda aktie..Tänk om all handel kommer att skötas av maskiner..Vem ska då äga en aktie över natten ?? Kommer att bli trångt vid dörren kl 17.30 ;O) Du har inte skuggan av en chans att parera svängningarna om du inte sitter heltid på stolen, likt mig..Ont i r..ven får man på köpet ;O)

Ang Northland så fick jag en s.k TA = tekniks analys av en vän på banken,,Han kan detta med TA, vilket jag inte kan..Han anser att det finns ett kraftigt motstånd vid 14 NOK..Massivt sådant..När 14 NOK bryts, vilket det kommer att göra, så är ATH på 19-20 NOK nästa nivå..Nu tror ju inte jag på TA, men dom av er som tror på det, kan kanske ha lite nytta av detta i fall ni vill parera och chansa lite..Kan ju bli billigare..Själv använder jag mig enbart av FA och psykologisk analys..Det handlar om nerverna, och ingenting annat..Nerverna..

2011 blev ett kanonår med hjälp av satsningen på Lundin Petroleum , och 2012 har ju rivstartat med Naur..Känns som att 2012 kan bli ett riktigt bra år..

Pratade med BlackPearls VD, John Festival för en vecka sedan, och han lät positiv..Inga hinder vad gäller väder etc..Jag tror på rekordnivåer vid utgången av 2011..Säg 11.000 baljor eller så..Sen tror jag också på att jättefältet Blackrod släpper oljan, så att säga..Barack Obama har ju sagt NEJ, till pipelinen Keystone, vilket innebär att det framtida värdet på BlackPearls olja får sänkas med c:a 10-15 %..Ingen ko på isen, men det kan vara bra att veta om..En pipeline kommer att byggas..Frågan är bara när och åt vilket håll ?

Plan "B" från Transcanada är ju en pipeline till BC på den Kanadensiska västkusten, och sen ska oljan vidare till asien..Läs, Kina och Japan..

Nu ser vi fram emot ett bra börsår, igen..

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?