Post entry

Aktieraketer i bloggen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har hänt en hel del i Redeyes community. Aktier har rusat och rasat. Det har snackats Blackpearl, Wesc, Doro, Lagercrantz, SJR och Uniflex. Vi skall reda ut vad du skall äga och inte äga enligt communityn.

Det bolag som förmodligen flest i communityn äger aktier i rusade på torsdagen med 15 procent. Blackpearl har nu gått upp hissnande 400 procent sedan Kalles farsa började köra detta supercase för två år sedan. Anledningen till torsdagens kurslyft var kvartalsrapporten där man uppdaterade värdet på bolagets resurser vilka ligger på 749 miljoner fat olja vilket betyder 3039 miljoner kanadensiska dollar före skatt. Värdet motiverar en aktiekurs på 65 kr mot dagens 35. Det ligger dock en hel del osäkerhet runt beräkningar av detta slag vilket gör att kursen i nyläget bör stå betydligt längre än på 65 kr. Men Kalles farsa och hans följeslagare tycker att aktien fortsatt är köpvärd och hoppas på ett bud på bolaget inom sinom tid. Risken får dock ses som hög. (Bloggar om Blackpearl här: http://bridge.redeye.se/bolag/black-pearl-exploration/bloggar)

Wesc har gått svagt under veckan och har gått ned en smula efter förra fredagens rapport. Diskussionen runt aktien har även varit livlig. Redeyes analytiker Jan Gléven talar om att man kunde ana en förklädd vinstsvarning i den senaste rapporten på grund av valutaeffekter. Den påläste bloggaren Henk var inne på samma bana och såg liksom Jan hur valutaeffekterna kunde slå mot bolagets vinsttillväxt fortsättningsvis. Bloggarna Ture Tratt och frefec hade dock en annan åsikt och menade att Wesc-caset är intakt. De menade att bolaget även fortsättningsvis kommer visa fin vinsttillväxt valutaeffekterna till trots. Sammanfattningsvis får man väl konstatera att caset känns kallare än tidigare. (Läs mer bloggar om Wesc här: http://bridge.redeye.se/bolag/wesc/bloggar)

Doro har varit en annan favorit. Aktien har gått upp 90 procent sedan medlemmen Kim Dahlström rekommenderade aktien i början av året. Trots en stålande rapport backade dock aktien efter rapporten. Detta var communitymedlemmar och Redeyes analytiker Urban Ekelund förvånad över. Medlemmen ”fundament” menade att de starka siffrorna doldes av redovisningsregler, vilket kan förklara det svaga mottagandet. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Doro är köpvärt. (Läs mer om Doro här: http://bridge.redeye.se/bolag/doro)

Investerarprofilen Ture Tratt rekommenderade nyligen alla att köpa Lagercrantz. Aktien har gått starkt sedan rekommendationen och rusade vidare efter bolagets rapport i veckan. Det bästa är enligt densamme att bolaget är billigt jämfört med sina kollegor och väntas visa fortsatt stark tillväxt. Han ser minst en 30 procentig uppsida i aktien på ett år. Köp rekommenderas med andra ord. ( Läs bloggar om Lagercrantz här: http://bridge.redeye.se/bolag/lagercrantz/bloggar)

Investerarprofilen Henk har haussat bemanningsaktierna Uniflex och SJR under året. Aktierna har gått som tåget nu när konjunkturens även här sätt en vändning och aktierna är två av börsens absoluta vinnare under året. Båda aktierna rusade efter rapporterna som visade på en hissnande omsättningstillväxt. Trots uppgången ligger Henk fortsättningsvis tungt i aktierna. Kanske inte försent att tanka med andra ord. (Läs mer om Uniflex: http://bridge.redeye.se/bolag/uniflex och SJR: http://bridge.redeye.se/bolag/sjr)

Då Redeye i dagarna släppte sin Iphone-app har jag valt att kolla runt lite internt på bolaget vad folk tycker och tänker om appen. Jag passade på att ställa några snabba frågor till Redeyes VD Anders Brenner.


Varför har Redeye valt att ha en Iphone app?

I och med mobiltelefoner som Iphone med app-funktionalitet så har mobilen äntligen blivit det redskap man så länge pratat om. Ny teknik och distribution är nyckelord hos oss på Redeye, därför är det naturligt att börja med en enkel app-lösning för våra kunder, företagsbyggare och investerare, att följa vad som skrivs om aktier.
Vilken funktion gillar du mest i appen?

Att kunna markera mina favoriter så jag kan följa allt som skrivs om mina aktier, och även ta rygg på duktiga investerare.

Vilka favoritbolag har du valt?

Micronic, Formpipe, Metro. Tre bolag som står inför turn-around och jag vill följa vad som skrivs.

Vilken funktion skulle du helst se i en framtida version av appen?

Jag vill kunna följa Redeyes portföljer och prenumerationstjänster.

Ladda ned Redeyes gratis-app för Iphone och Ipod Touch här: http://itunes.apple.com/se/app/redeye/id401130445?mt=8

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?