Post entry

Björn Borg, kanske på väg i rätt riktning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Björn Borg har haft det väldigt motigt det sista året, man växte troligen ur kostymen lite för snabbt. Nu är det kanske dags för en ny kostym och Björn Borg är förhoppningsvis på väg tillbaka.

Ser vi på vad företaget gör nu så håller man på att gå ur marknader som inte har vart lyckade satsningar och ska även börja renodla sortimentet en del. Detta kommer nog på sikt att få den negativa tillväxten att hamna som positiv igen.

Företaget har mycket kunnigt folk och en stor kassa, så man bör kunna lösa detta utan större negativa konsekvenser. Man gör trots allt fortfarande en rejäl vinst, intressant blir om Q1 kan visa ett godkänt resultat.

Jag har även tittat på aktien ur ett tekniskt perspektiv, jag har då tittat på den sen botten i mitten av oktober, vi har en tydlig stigande trend sedan dess. Vi hade i slutet av samma månad en högre botten vilket bildar en fin dubbelbotten.

Om vi tittar längre fram så har den ökat takten i ökningarna och mellan 44.5 kr och 45 kr som finns ett kraftigare stöd nu.

För ca 1 månad sedan så passerade både MA20 och MA50 det långa MA200 och detta tyder på trendbrott.

Under uppgången från 40 kr till dagens nivåer så ökade omsättningen markant.

Just nu tycker jag det ser ut som att aktien samlar kraft för ytterligare en uppgång till kanske mellan 52 och 54 kr den närmaste månaden.

http://dl.getdropbox.com/u/886710/BB%20-%2020090410.pdf

http://dl.getdropbox.com/u/886710/BB%20-%2020090411%20MA.gif

Summa summarum å är det köpläge på kort sikt om man ser på det tekniska, men på längre sikt så vill man vänta och se att rapporterna ger oss den riktning vi vill se.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?