Post entry

Aktie-berättelser ur verkliga livet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är något speciellt med de små personliga skildringar som då och nu dyker upp på aktiechattsidorna. Bland de bästa hör sådana där skribenten kommit till någon dyrköpt insikt.

Som här, ett klipp från Aktiespararnas aktieforum. Signaturen "AM" beskiver hur han kom att överlåta sina pengar till någon som han litade på. Han hoppades att denne skulle förränta besparingarna åt honom på ett effektivt sätt.

Aktierna som skulle ge framgången var Björn Borg och Odd Molly.

_Karl erbjöd sig vara förvaltare till min aktiedepå. Han kom hem till mig och han stannade 1 timma och vi pratade lite om villkoren. Han ville ha 10% årligen på de kommande vinsterna jag skulle komma att göra. Men jag skulle inte ha någon insyn i vilka aktier han köpte till min depå (vilket sedan visade sig omöjligt enligt reglerna). Blanketten var påskriven och han hade fått mina koder. Genast sålde och köpte han enligt sina känningar...

Jag blev chockad över hans val av aktier men litade på att kunde det här så mycket bättre. Han hade sysslat med aktier i många år och var i 30-årsåldern, anställd inom data. Han slutade jobba och skulle bara ägna sig åt aktier.

Sommaren 2007 föll börsen och jag blev skräckslagen. Jagom inte fram på mobilen: Karln hade stuckit utomlands, vilket jag inte fått veta. Jag hade ingen som kunde lugna ned mig och jag var i upplösningstillstånd.

En dag svarade han på sin mobil, irriterad att jag sökte honom sa han att det kostar honom 6 kr/min att ta emot samtal. Men jag ville ju veta om han var uppkopplad och medveten om aktiernas ras. Jag förvaltar din depå var hans korta svar men det visste jag ju. Jag ville ju bara bli lugnad att det inte var så farligt.

Vid nästa stora ras satt han i sin bil med stereon uppskruvad och hörde inte att jag ringde. Och jag bävade, ensam med min oro som jag var.

Till slut trötnade jag och klippte av kontakten och tillträdet till min depå. Förtroendet hade sjunkit så mycket p g a "kung Karls" svårtillgänglighet. Jag vågade inte tro längre och sålde i förtid det han placerat i - så jag gjorde förlust på ca en halv miljon kr i och med att jag avyttrade Odd Molly några veckor före deras uppgång. Trots att jag visste att det företaget var hans ögonsten där han hade stora placeringar, liksom hos Björn Borg där han varit med sedan början...

Undrar än idag varifrån han fick all (inside?)information om företagen som steg så: Björn Borg och Odd Molly._

http://www.aktiespararna.se/forum/aktieanalys/9385/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?