Post entry

EBOLA-bolag stiger på börsen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det kan verka cyniskt men de bolag på USA-börsen som på något sätt har kopplingar till Ebola börjar nu stiga kraftigt. Lakeland har ex stigit 300% på några veckor.

Amerikanska Lakeland som säljer skyddsdräkter har stigit 300% på några veckor. Ändå är det ett förhållandevis stort bolag.

På svenska börsen finns lilla Biotech igG som nyligen meddelade att man numera även tillhandahåller tester för Ebola Virus. Aktien tog ett kraftigt skutt när Pm kom för några veckor sedan men verkar efter rekyl nu vara på gång igen. Den här typen av små bolag på små listor och utan substnsiell historik skall man dock ha en viss skepsis mot.

Ebola epidemin fördubblas i storlek var 20:e dag och om inget ändrar sig kan 1,3 miljoner vara smittade vid årsskfitet. Utvecklingen därefter är skrämmande om inget inträffar nu. Se artikel i SVT

http://www.svt.se/nyheter/varlden/miljoner-kan-do-i-ebola-redan-i-var

Nedan Biotech-IgG´s senaste Pm.

Biotech-IgG AB kan nu erbjuda ett helt nytt test från Ecoli s.r.o för diagnosticering av Ebola Zaire virusinfektion på den nordiska marknaden. Testet är ett så kallat kvalitativt PCR*-test och möjliggör detektering av Ebolavirus i ett brett spektrum av kliniskt material, dvs kroppsvätskor som blod, urin, saliv och vävnad. Testet är utvecklat för användning i kliniska laboratorier samt för forskningsändamål.

Ebola, eller Ebolafeber, är en epidemisk sjukdom som orsakas av Ebolavirus. Namnet kommer från Ebolafloden i Demokratiska Republiken Kongo, där de första utbrotten ägde rum 1976. Ebolafebern är en blödarfeber där viruset påverkar endotelcellerna i blodkärlen och minskar koagulationsförmågan, vilket leder till att blod läcker ur blodkärlen och patienten hamnar så småningom i hypovolemisk chock (cirkulationssvikt). Sjukdomen smittar via kroppsvätskor och är mycket dödlig. Virusstammen Ebola Zaire har en dödlighet på 80 procent.
Ecoli s.r.o tillhandahåller mer än 500 olika typer av AmpliSens® PCR diagnostiska kits för klinisk diagnostik av olika infektionssjukdomar som t ex HPV, HIV, Hepatit, andra sexuellt överförbara sjukdomar etc. Kiten är designade att kunna användas i standard laboratorieutrustning som elektrofores, FEP**- och realtids PCR-detektion.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?