Post entry

Köp Biophausia

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Köp Biophausia

STOCKHOLM (Direkt) Biophausia redovisar ett resultat efter skatt på 9,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2009 (11,8).

Rörelseresultatet var 23,2 miljoner kronor (12,4) medan bolagets nettoomsättning uppgick till 180 miljoner kronor (123).

Bolagets likvida medel uppgick vid utgången av perioden till 12 miljoner kronor (10). Omsättningsökningen Q1 2009 är på fin fina 46% jämfört med Q1 2008. Mummaläsning för undertecknad !!

Bolaget går från klarhet till klarhet och dagens rapport är urstark på dom flesta punkterna med tanke på rådande konjunktur. Kapitalanskaffninen på 64 miljoner är klar i sin helhet enligt VD och 30 miljoner går till amortering av lån och resterande är till uppstarten för den Polska verksamheten.

Vid utgången av första kvartalet uppgick antalet godkända licensierade produkter till 35, varav 28 var till försäljning på marknaden. Det kan jämföras med samma period i fjol, då antalet var 23 respektive 12 produkter. Lagernivåerna sjönk med 23 miljoner som pressat marginalerna men bolaget verkar ha klarat av den stenhårda prispress som har präglat marknaden en tid nu och ytterligare prisjusteringar ligger inte i korten. Det har ju pågått ett chickenrace en tid och Biophausia har visat att dom klarat det racet mycket bra.

Det finns flera triggers i närtid som kommer att öka på intäkterna för bolaget :::::::

¤ Förberedelserna för en lansering i Polen av bolagets licensierade läkemedel mot slutet av 2009 går enligt plan. Den Polska marknaden är nästan dubbelt så stor som den nordiska. C:a 40 miljoner människor.

¤ Ett antal poentiella partners kommer att kontaktas under Q2 ang licensieringen av Glycovisc i USA. Patenterad behandling av artros i knäled.

¤ Antalet licensierade produkter har ökat rejält från 23 till 35 och det kommer att ge en ordentlig hävstång på både försäljningen och helårssresultatet.

Den som tycker som jag att Biophausia är det nya Meda i ett tidigt skede bör köpa in sig redan nu för kursen ska upp rejält på den här rapporten och dom närliggande triggers som kommer att lyfta bolaget ytterligare en nivå. The sky´s the limit och jag upprepar köp i Biophausia som är en av mina favoritbolag och vi siktar på 2 kr i första hand och sen lyfter vi mot 3 kr i nästa fas i slutet av 2009. Kursdubbling är fullt realistiskt redan i år. Läs gärna min analys på bolaget.
Ohyggligt stor potential från mycket låga nivåer i detta fina bolaget.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?