Post entry

Biophausia kvick...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Biophausias nettoomsättning blev 580 Mkr (465)
Rörelseresultat före avskrivningar 72 Mkr (52)
Rörelseresultatet uppgick till 57 Mkr (45)
VPA 0,15kr (0,18) före full utspädning

Bolaget har ett starkt kassaflöde som täcker amorteringarna på lånen utan problem.
75 miljoner om året.

Bolaget nådde inte upp till mina förväntningar och 740 miljoner i omsättning och det kan delvis förklaras med en minskning i parallellhandeln som minskade unde Q4 2008 jämfört med samma tid 2007. Den starka Euron har också pressat marginalerna då man köper i Euro. Dom stora utförsäljningar av lager som har skett i branschen har ökat prispressen . Chickenracet som jag nämnde i min analys på bolaget. Branschen genomgår en konsolidering och det påverkar naturligtvis bolaget.

Trots detta så ökar försäljningen med fina 25 % och rörelseresultatet ebidta med 40 %. Den organiska tillväxten blev 8 % och det är lägre än estimerade 15-20 % på årbasis.

Bolaget hade i början av 2008 sju ( 7 ) st licensierade produkter på marknaden jämfört med tjugotvå ( 22 ) st i slutet av 2008. Full effekt av detta syns inte i siffrorna än och man kommer att börja sälja ytterligare tolv ( 12 ) st produkter under 2009. Antalet produkter som är klara för försäljning och som bara väntar i pipelinen är rekordstor. En avveckling av Apoteksmonopolet skulle vara mycket positivt för bolaget och med stor sannolikhet så kommer det att ske innan valet 2010 . Min anm...

Glyco Visc som är godkänt med en CE märkning för försäljning i EU gör att man nu söker en licenstagare för den Amerikanska och Japanska marknaden . Arbetet påbörjas under detta kvartal.

Målsättningen är att börja försäljning i Polen och Baltikum under andra halvan av 2009 .
Biophausia växer med lönsamhet trots dom tuffa villkoren på marknaden och med ett rekordstort antal produkter som ligger i startgroparnaa så kommer bolaget att fortsätta sin fina tillväxt, med lönsamhet under dom följande åren som kommer. Ett spännande bolag i en växande branch.

Aktien tappar idag men jag tycker att det är oförtjänt för marknaden ser bara till 2008 års resultat och man missar helt att titta framåt med den stora portföljen av produkter som kommer ut på marknaden i år och som kommer att visa sig lönsam.

Jag tycker att aktien är köpvärd på dagens låga nivå och läkemedelsbranschen är ju ganska konjunkturokänslig så den passar bra som en defensiv placering. Mediciner konsumerar vi oavsett konjunktur och det är snarare så att det ökar i sämre tider...

Biophausia är ett bra köp för den långsiktige. I övrigt gäller min analys för 2009 utan ändringar.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?