Post entry

BioPhausia Köp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att aktien handlades ner till 1,20 från ca 1,60 på informationen om att VD skall sluta och och styrelsen skall se över de finansiella målen så har kursen handlats mellan intervallet ca 1,20 - 1,30. 2009 blev generellt ett svagt år för företaget och får ses som en plump i protokollet då Euro var stark och kronan svag och detta bidrog väsentligt till resultatet och möjligheten att nå de finansiella målen.

Så här sa VD i bokslutsrapporten "Däremot fick förstärkningen av euron en negativ inverkan för bolaget, på både marginaler och omsättning."

I och med euro försvagning tror jag att 2010 kommer bli ett bättre år och även att eurons svaghet kommer att bestå pga PIIGS länderna och att detta kommer att vara positivt för företaget, ett litet frågetecken är dock vad expansionen kommer att kosta i Polen? Vad avregleringen på apoteksmarknaden kommer att göra för läkemedelsföretagen återstår att se men att det får ses som stora möjligheter att öka försäljningen är ju ändå rimligt.

Slutligt så tror jag på starkt KÖP då framför allt valutorna kommer att arbeta för bolaget och att BioPhausia med en stark läkemedelsportfölj kanske kan ta klivet upp och följa i Medas fotspår. En ny VD samt presentation av nya finansiella mål kommer förhoppningsvis att ge marknaden ett nytt förtroende och får ses som positiva triggers.

Q1 kommer den 7 maj

TA ger oss RSI är kraftigt översålt

http://img693.imageshack.us/img693/5498/biorsi10.jpg

Närmaste stöd är ca 1,20 och närmaste motstånd ca 1,95 detta sammantaget ger en bra risk reward.

http://img51.imageshack.us/img51/4599/bio2010.jpg

//Nisse

ammandrag**, tkr 2009 2008 2007 2006 2005**

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?