Post entry

BioPhausia

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej!

Då min placeringsfilosofi ofta är baserad på teknisk analys tycker jag mig se i BioPhausia att det kan finnas en chans för en möjlig rekyl upp.

Om vi ser på den långsiktiga trenden (se diagram) så möter den upp kring kring ca 1,20.

http://img408.imageshack.us/img408/4344/bioph.jpg

RSI är kraftigt översålt och senast vi hade en RSI så här lågt fick vi en kraftig motrekation upp, det gav en uppgång från ca 1,10 till 1,70 på kort tid.

http://img521.imageshack.us/img521/3194/rsi.jpg

Vi kan också se att kraften i den senaste nedgången till ca 1,20 var väldigt stor med en efterföljande rekyl upp till ca 1,30 och att vi efter det sakta glidit tillbaka ner mot 1,20 igen men inte med samma styrka som MACD visar oss. Detta brukar vara en tidig indikation på att säljarna börjar försvinna och att köparna börjar komma tillbaka.

http://img186.imageshack.us/img186/8826/signali.jpg

Detta sammantaget gör att min rekommendation är bottenfiske kring ca 1,20 med en stoploss kring ca 1,10. Sälj borde ligga på ca 1,70-1,80 då detta tidigare har varit motståndsnivåer. Detta sammantaget borde ge en risk reward med en begränsad nersida men en potential upp på ca 50%.

Nu till min magkänsla.

Varför slutar VD helt plötsligt, ja anledningarna kan vara många men jag tror att man vill sälja bolaget.! Varför då ?

Jag tror att det kan vara svårt för Biophausia att växa med den organiska tillväxten som man tidigare har prognostiserat om då konkurrensen helt enkelt är för stor. Jag tror att Biophausia idag är för små, nettoomsättningen uppgick till 634 mkr kronor och en för liten kassa för att man konkurrensmässigt skall kunna hävda sig på marknaden och därför kommer man att istället sälja bolaget.

Ser man till läkemedelsporföljen så måste man vara lite besviken att man inte har kunnat prestera mer och det syns ju också i aktiekursen. Man behöver pengar för att göra pengar och med den lilla kassan som man förfogar över och storleken på bolaget så har man inte tillräckligt med muskler för att effektivt slåss på marknaden.

"En liten, effektiv organisation med hög kompetens och smidiga processer är några av BioPhausias viktigaste konkurrensfördelar"

Ovan text är taget från Biophausias hemsida

Jag betvivlar inte för en sekund att man har duktiga medarbetare men det är inte samma sak som att nå ut till alla kunderna, för det behöver man en stor säljorganisation och kontakter. Ett stort bolag hade haft helt andra möjligheter att kostnadseffektivt och massivt nå ut till en större marknad med den läkemedelsportföljen som Biopausia idag besitter.

//Nisse

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?