Post entry

Köpläge i Biolight

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Biolight tillhandahåller ett patenterat system för effektiv, smärtfri och säker behandling av främst sår och andra inflammatoriska tillstånd. De tre användningsområdena är humana vårdapplikationer, där forskning pågår kring behandling av diabetessår, behandling av skador inom hästsport samt estetisk behandling av dermatologiska defekter.

Aktien har under en tid haft en nedgående trend men har saktats av den senaste tiden. De senaste utförsäljningarna har varit från någon enstaka aktör som förmodligen velat ligga likvid med tanke på börsen. Köpläge råder.

Börsvärdet för bolaget är i dag lågt om man jämför med konkurrenter. Tillsammans med kostnadsbesparingar har bolaget förlängt sitt sammarbete med försäljningsbolaget Conpendi AB.

”Vi är verkligen mycket tillfreds med avtalet vi slutit med Conpendi AB och att nu kunna fokusera fullt ut på de nya produkterna”, säger Biolights VD, Jenny Carenco.

VD Jenny Carenco
Jenny är 41 år och har arbetat med affärsutveckling på Biolight sedan i september 2013. Jenny tillträdde i september 2014 som VD för Biolight. Jenny har tidigare varit strategikonsult på Bain & Company, drivit eget företag i livsmedelssektorn, undervisat i Entreprenörskap och arbetat med affärsutveckling, både för stora företag som Nestlé och för start-up företag.

”Antalet utövare av bland annat uthållighetssporter har fullkomligt exploderat under senare år och våra nya produkter kommer att vända sig till både professionella atleter och privatpersoner”, säger Jenny Carenco. ”Idag är hård träning och otillräcklig återhämtning en av de främsta anledningarna till skada. När skadan väl infinner sig, kan det dröja veckor, månader eller år innan man är helt återställd. Med hjälp av Biolights nya produkter kommer vi att i tidigt stadium kunna behandla inflammationer till följd av träning och därmed minska muskelnedbrytning, påskynda återhämtningen och förebygga skador. Och idag finns det få andra möjligheter att uppnå just denna effekt.”

”Vi är övertygade om att full fokus på humanmarknaden, med kraftig riskreducering på animalmarknaden, ger bolaget mycket bättre förutsättningar för att på medellång sikt generera verkligt värde för aktieägarna.”, säger Jenny Carenco. ”Vi kommer hålla marknaden och aktieägarna kontinuerligt uppdaterade kring det spännande arbetet med produktutvecklingen samt givetvis också kring försäljningsutvecklingen inom Animal med den nya inriktningen.”

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?