Post entry

Köp inför rapporten

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

2013 har varit ett helt nytt år för Bioinvent international med satsningar på den kommersiella inriktningen i form av externa partnersamarbeten. Vilket innebär förväntade kraftiga kostnadssänkningar och intäktsökning i form av milstolpersättningar. På torsdag presenterar nya tillträdande verkställande direktören, Michael Oredsson sin första rapport.

Bioinvent aktien har varit marknadens mest underskattade aktie. Analytikern, Klas Palin sätter sitt motiverade värde på aktien till 6,2 kr. Vilket är en utgångspunkt för aktien för att sedan vidare försätta vid spännande nyheter.

Bolaget har levererat ett fåtal viktiga nyheter under 2013:

-Tecknade en förlängning av licensavtalet för utveckling av antikroppar från Bioinvents n-coder-bibliotek med Bayer Pharma. Avtalet ger bolaget ett nytt kapital tillskott till den dem finansiella resurser.

- Adrianus van Herk ökade sitt innehav till 17,5 procent av röster och kapital. Han inköpte sitt största innehav i slutet av förra året mellan 2,5-4 kronors nivå och började öka när aktien var så rätt billig strax över 2 kronors nivå.

- Bioinvent förlängde samarbetet med Mitsubishi Tanabe för utveckling av terapeutiska antikroppar med ytterligare två år.

- Erhöll i juli en milstolpsersättning när ny partnerprogram gick in i klinik.

- 19 Juli avslutade emission och bolaget tog in 23,2 miljoner kronor, plus kassaflöde på 40 miljoner har bioinvent en starkare kassa på ca 63,2 efter emissionen! Genom nyemissionen ökade executive vice President,Cristina Glad,sitt innehav med ytterligare 100 000 aktier till 1 144 221 aktier, samt styrelseledamoten Chahal Dharmindermed 9 785 aktier till 78 285 aktier och Elisabeth Linder, med 1005 aktier till 8045 aktier.

- Den 19 augusti tillträde en ny högprofilerad VD, Michael Oredsson. Michael kom från Probi AB där han satt som vd sedan 2007. Tidigare VD i Biosignal i Australien, 2002-2007 och Nutripharma i Norge, 1999-2001. Dess innan jobbade han med att bygga upp Pharmacias OTC produkt division i Australien. Han har även haft marknadsföring position inom Nestlé och Mars Inc i Sverige, Tyskland och Frankrike och annat styrelsejobb.

- kostnadsnivån sänktes kraftigt och bolaget satsar på den kommersiella inriktningen i form av externa partnersamarbeten. Fördelen med externa samarbetspartner är att de sänker risknivån, står för samtliga utvecklingskostnader, förvänta ge ökade intäkter i form av milstolpersättningar samt ge mer styrka och kvalitet.

- I april visade den BI-505 projektet, för behandling av multipelt myelom, på kraftfulla anti-myelom effekter och gick in i fas ll-studier. Bi-505 utgör bolagets kärna och avsikten är att ingå ett licensavtal med en extern partner inför den fortsatta kliniska prövningen.

- Bioinvent har idag samarbetsavtal med fem externa partner som i nuläget omfattar åtta projekt!

Vad väntar vi i framtiden?

- Intäkter väntas öka i slutet av året och in i nästa år!

- Ett partners avtal avseende fortsättning av de kliniska prövningarna i Fas II läkemedelskandidaten BI-505, för behandling av multipelt myelom.

- Utveckling av två läkemedelskandidaterna inom cancerområdet och förväntas inleda under 2014 respektive 2015

Väntar på en spännande rapport och rekommendationen för aktien är STARKT köp. Köp innan rapporten! Aktien försätts handlas med stora mängder uppåt och små kvantiteter nedåt. Investering i läkemedelföretag kan vara lite små riskfylld men när det väl sker så rör den snabb uppåt. Bakom all arbete och ny kommunicerade strategi förväntas bara den goda och risken för ras minskas. Jag tycker att aktien är värd en chans och på längre sikt kan den ge mer än dubblande avkastning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?