Post entry

Bioinvent: Upp till bevis!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

”Andra hälften av 2013 har förutsättning att bli en nyhetsmässigt spännande period” berättade Cristina Glad i delårsrapporten januari-juni 2013. Det har bolaget redan bevisat och kunnat leverera en rad av goda nyheter. Snart får vi även bokslutskommuniké rapporterat och 20 februari är rätta datumet. Mest spännande för mig är det fjärde kvartal som jag sedan i höstas väntat på. Vad är det som gör den så spännande och vad förväntar vi oss av rapporten? Hur ser siffrorna ut?

Fjärde kvartal

Oktober – december 2013

- Nettoomsättning +55 MSEK(9,3)

- Uppskattade periodens kostnader -20 MSEK(-49,2)

- Resultat efter skatt +20 MSEK(-21)

- Resultat per aktie +0,23 KR(-0,29)

- Förväntade Likvida medel per 31 december 2013 +60 MSEK (+100 MSEK) .

Kommentarer: Samlade intäkter från Bioinvent avtal med Bayer, plus övriga uppnådda milstolpar på totalt 55 miljoner kronor samt rejäla kostnadsminskningar gör det möjlig för Bioinvent att redovisa positiva resultat på ca 20 miljoner kronor per fjärde kvartalet. Som vi ser så har andra halva och slutet av 2013 än andra goda nyheter även förväntas vara god i siffror. Intäktssiffror för fjärde kvartalet är ur publicerade siffror i samband med senaste rapporten. Däremot kan även funnits några dolda intäkter som vi inte än känner till. Då får vi ett resultat som är högre än det jag angivit ovan.

Bokslutskommuniké

januari-december 2013

- Nettoomsättning +87 MSEK(+43)

- Uppskattade Årets kostnader -100 MSEK()

- Resultat efter skatt -40 MSEK(-188)

- resultat per aktie -0,5 KR(-2,61)

- Förväntade Likvida medel per 31 december 2013 +60 MSEK (+100 MSEK) .

Kommentarer: I årsredovisning förväntar jag mig ett resultat på -40 MSEK, vilket är en rejäl minskning med ca 148 Msek från föregående år. Bioinvent är på rätt spår för att kunna driva verksamheten åt en Turnaround år, 2014 om den försätter leverera såsom andra halva av året.

Vi kommer att ha ett LM på ca 60 MSEK. Med hänsyn till bolagets kostnader och i fall bolaget genererar 0 kronor i intäkter kommer Likvida medel att räcka 3 kvartal året in.

Väsentliga händelser under fjärde kvartalet

- Bioinvent får ett klirr i kassan på 55 millioner kronor från samarbetet med bayer samt genom andra uppnådda milstolpar och förlängningar av försöknings -samarbeten.

- Bioinvent beviljas patent för F.I.R.S.T. tekniken i USA. Tekniken används i flera läkemedelprojekt samt erbjuds för kommersiella samarbeten för att stärka kvalitativa samarbete och även ge högre milstolpar.

- Christina Glad lämnar bolaget efter 30 år och detta kan vara en del av bolagets omorganisering och omstrukturering. Cristina Glad kommer fortsättningsvis att vara tillgänglig för Bioinvent i strategifrågor på konsultbasis.

Vad väntar vi i snaraste framtid?

- På 55th ASH Annual Meeting and Exposition 7 december, prekliniska data som visar kombinationen Bi-505 + Lenalidomide och i princip data som är i linje med dem som bolaget presenterade i Kyoto i april men nu upprepats i en ny djurmodell. BI-505 utgör bolagets kärna och bedriver i eget hand för tillfället. Bolaget har förut meddelat att de är ute efter en extern partnerskaps avtal för att kunna bedriva projektet tillsammans. Vilket minskar risken och även minimerar kostnader . Nu när bioinvent besitter 2 patenterade tekniker kan BI-505 vara alltmer lockande och avtalet nära. Men bolaget har även krafter att försätta driva projektet på eget hand.

- Alligator Bioscience tillsammans med Bioinvent utvecklar produktkandidaten ADC-1013 som befinner sig i utveckling toxikologiska studier. Under första halvan av 2014 beräknas ADC-1013 påbörja klinisk prövning i cancerpatienter. ADC-1013 utgör Alligators största och viktigaste projekt. Båda bolagen har 50 % ägande och delar på framtida intäkter. ADC-1013 liknar Immunicums Intuvax! Cancervaccinet har varit ganska stor fokus på senaste tiden och kan vara nästa steg inom fajten mot cancer. Ett exempel med ett liknande avtal mellan AstraZenecas stora affär med Immunicore.

Aktien

Aktien har försatt varit nedtryck och pendlat mellan 3,3-4 kronor under senaste månader. I saknaden av nyheter har nu aktien bottnat och stabiliserat sig på 3,3 kronors nivå. Botten är nådd nu och efter redovisade och ovan förväntade resultat kommer aktien att stegra i priset och förväntas uppnå den tidigare uppnådda topp på 4,93.

På långsikt har jag fortfarande en målkurs på minst 10 kronor. Har lagt kursen sedan i höstas med tanken och potential/framtid i bolagen. Bolaget är på ett offensivt drag för kommersiel inriktning och förstärkts med flera högprofilerade personer för en bereddare kontaktsnätverk. Jag tror fortfarande på en 10 kr innan sommaren. Jag har fyllt på min portfölj med ytterligare aktier i Bioinvent och köprekommendationen står fortfarande kvar.

På kortsikt: köp inför rapporten

På långsikt: Starkt köp och ligg lugn/långt

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?