Post entry

BioInvent på tur till uppvärdering!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

BioInvent identifierar och utvecklar innovativa antikroppsbaserade läkemedel för behandling av cancer. Uppvärderingen i sektorn har varit kraftig. Det bör vara BioInvents tur nu! BioInvent tar plats i portföljen.

BioInvent utvecklar högintressanta antikroppsbaserade läkemedel. BioInvent riktar in sig på områden där behandlingsmöjligheterna idag är undermåliga men behovet stort. Bolaget har hela tre antikroppsbaserade läkemedel i dess pipeline.

Likt Karo Bio har BioInvent en strategi för att minimera de finansiella och medicinska riskerna genom att samarbeta med partners.

BioInvent tjänar pengar från licensavgifter, milstolpsbetalningar, royalties på slutförsäljning av egna produktkandidater. Utöver detta har BioInvent en strategi för att tjäna pengar på att tillhandahålla verktyg för upptäckt av nya antikroppsläkemedel.

BioInvent har med denna breda intäktsbas möjlighet att visa god lönsamhet redan vid första lanseringen. Bolaget har därtill med sin delade finansiella risk med partners relativt låga kostnader. Det innebär att bolaget kan komma uppvisa positiva resultat enbart genom milstolpebetalningar.

Cancer

Vår tids stora folksjukdom i västvärlden. I takt med att medellivslängden ökar i världen kommer tyvärr cancer drabba allt fler. Att mer effektiva behandlingar efterfrågas är därför mycket logiskt. BioInvent har med dess läkemedelskandidater baserade på antikroppar en mycket god position.

Hela sektorn BioTech har den senaste tiden uppvärderats. BioInvent har inte hängt med i den uppgången och det ger möjlighet till en bra ingångsnivå för dig som köper aktien idag.

BI-505

BioInvents egenutvecklade selektionsteknik har identifierat ett antal antikroppar som selektivt känner igen cancerceller och kan utlösa celldöd av cancercellerna. Kandidaten inom området heter BI-505 och förväntas kunna behandla multipelt myelom (http://sv.wikipedia.org/wiki/Myelom). Behandling med antikroppar är skonsamt och därmed väldigt efterfrågat. Marknaden för läkemedel inom multipelt myelom är mycket stor och BioInvent har en god möjlighet framöver.

BI-1206

BioInvent har även kandidaten BI-1206 som är en så kallad antagonistisk (blockerande) antikropp. Kandidaten förväntas kunna behandla tumörceller hos patienter med lymfom. http://sv.wikipedia.org/wiki/Lymfom

Cancer i det lymfatiska systemet saknar många gånger bra behandling. Det är därför en högintressant kandidat där vi kan räkna med nyhetsflöde inom den närmaste tiden.

Utveckling av processen för produktion av BI-1206 är påbörjad. Efter uppskalning och produktion av antikroppen är nästa steg i utvecklingen toxikologiska studier, vilka beräknas starta under början av 2014.

ADC-1013

ACD-1013 är en så kallad agonistisk (aktiverande) immunstimulerande antikropp utvecklad för att ges lokalt i tumörvävnad.

BioInvent har genom ett optionsavtal erhållit rätten att samutveckla produktkandidaten ADC-1013 med Alligator Bioscience. Parterna kommer att dela framtida kostnader och intäkter från projektet lika. Utveckling av processen för produktion av ADC-1013 är påbörjad.

BioInvent – inför uppvärdering

BioInvent ger dig som investerare en bra exponering mot sektorn. BioInvent söker förbättrade behandlingsformer där dagens läkemedel ger ett dåligt resultat. BioInvent har därför en marknad att fylla och den marknaden är enorm.

BioInvent är finansiellt stabilt och risken för nyemission i det medellånga perspektivet är begränsad.

BioInvent har intensifierat arbetet med att skapa intäkter från forskningsplattformen vilket börjar ge resultat. Bolaget har byggt en konkurrenskraftig pipeline och har samarbeten med ledande läkemedels- och biotechföretag.

BioInvent har en mindre risk än andra företag som rusat på börsen. Med BioInvent får man en bredare kandidatportfölj med lägre risk som följd. Det räcker med att en av dessa kandidater når marknaden för att BioInvent skall uppvisa kraftiga positiva resultat och intäktsökningar.

Redeyes analytiker Klas Palin har ett motiverat värde på aktien uppgående till 6,7 SEK. http://www.redeye.se/analys/update/bioinvent-upplagt-en-bra-avslutning

Det ger en kurspotential på 90 % från dagens kurs.

BioInvent står på tur nu!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?