Post entry

Bioinvent högt tempo och en liten jämförelse

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hade faktiskt tänkt vänta till hösten och lite mer info runt BI-505 och TB-403 samt kanske ett första avtal för T-reg(FIRST) innan jag kom med en ny blogg, men då jag tycker det hänt en del sen sist passar jag på innan jag går på semester för sommaren.

Bolaget har kommit med 2 pm sen dess inget av dessa har varit väntade i förhand men otroligt intressanta.

man har återigen utökat sitt samarbete med University of Southampton

“BioInvent International (OMXS: BINV) har inlett ett treårigt forskningssamarbete med University of Southampton för att utveckla nya immunterapeutiska behandlingar mot cancer genom att påverka regulatoriska T-celler. Projektet kommer bedrivas tillsammans med professor Mark Cragg, professor Martin Glennie och dr Stephen Beers som är världsledande inom antikroppsområdet.”

Detta samarbete utökades senast i mars otroligt intressant. Intressant artikel av Mark Cragg som är drivande i samarbetet med Bioinvent. http://theconversation.com/how-weaponising-the-bodys-immune-system-can-deliver-a-cure-for-cancer-43494

http://bioinvent.com/media-centre/press-releases/release/?ReleaseID=3DD4411F2F63DA49

man har dessutom gett oss lite mer information angående det nya samarbetet med ett ledande amerikanskt bioteknikbolag som det viskades om i Q1 rapporten.

“BioInvent International (OMXS: BINV) meddelar idag att bolagets samarbete med ett ledande bioteknikföretag i USA nu avancerar till nästa fas. Samarbetet syftar till att upptäcka nya terapeutiska antikroppar som kan införlivas i det amerikanska företagets CAR-T-program.”

Att Car-T är det allra hetaste segmentet inom immunterapi området för tillfället gör det inte mindre intressant.Sen att detta visar att de fortfarande kan göra affärer runt N-coder validerar bibloteksvärdet tycker jag..

http://bioinvent.com/media-centre/press-releases/release/?ReleaseID=3AF9AFCBA9233689

Lär dig CAR-t på 2 minuter :)http://labiotech.eu/video-discover-how-car-t-therapies-are-working/

Just N-coder avtalen har det grävts mycketi på avanzaforum(för övrigt där man finner de mest intressanta runt bolaget enligt mig), se en sammanställning längre ner.

Man har som sagt kommunicerat tidigare att de är 4 projekt(eller kanske 5) som är i klinik 3 från Bayer och 1 från Xoma detta är de möjliga kandidaterna

Xoma358

Går in i fas 2 i år fick tex Oprhan Drug Designation häromdagen

http://www.m2pharma.com/article.php?id=53380

BAY1179470

BAY1187982

BAY1093884

Se länk nedan till avanza forum för mer info runt projekten, intressant att några är på väg in i fas 2 samt bör några av de övriga 20 projekten gå in i fas 1 under året vilket ger bioinvent lite pengar.

Utöver detta har våra södra grannar uppmärksammat Bioinvent med en mindre analys kul att bolaget börjar uppmärksammas lite mer. http://flashnews.ugebrev.dk/laes-oeu-nordic-biotech-pharma-nr-4-bl-a-stor-genmab-analyse/

En enkel jämförelse

Först och främst jag är inte direkt insatt i de andra bolagen förtum att jag följer de lite lätt därför får ni ta denna jämförelse med en nypasalt. Men jag tycker alla fall det är rätt intressant att jämföra bolagen i förhållande vilken fas i utvecklingen de är och antal partneravtal man har idag kontra deras bolagsvärde. Dock jämförs ej preparat potential marknad chans till att nå marknaden etc nedan vilket kan ge en skev bild.

Bolag

BV(mkr)

Nettokassa

Teknologivärde

Motiverat TV

Skillnad

Egna projekt

Antal partners

Status

Bioinvent

428

73(30 juni)

355

751

212%

3

5 till 9

Fas 2

Immunicum

490

40

450

685

152%

3

0

Fas 2

Kancera

554

23

531

0%

2

0

Preklin

Pledpharma

1030

86

944

1488

158%

3

0

Fas 2

Wnt

747

35

712

0%

2

0

Fas 1

Motiverat TV för immunicum och Pledpharma samt Bioinvent är tagna från Redeye senaste analyser. Pledpharma har kommit längst i forskningen medan Kancera kortast. Bioinvent, Immunicum och Pledpharma har flest egna projekt igång, endast Bioinvent har partneravtal idag.

Kort sagt Bioinvent är längst ifrån motiverat teknologivärde jämfört med Immunicum och Pledpharma, man värderas även till lägre bv en Kancera som fortfarande är i Preklin och WNT som är i fas1a studie båda bolagen har heller inga parteravtal och “endast” 2 egna projekt.

Angående BIoinvent i detta sammanhang tycker jag själv motiverat teknologivärde är aningen låg(tycker ni säkert som har aktier i de övriga bolagen med) och då är man alla fall idag längst ifrån motiverat nuvärde. TB-403 lär få ett högre värde så fort mer information runt studien blir klart, de har anställt Dr Peter Carmelit till Chief Scientific Strategy Advisor i Oncurious den 27 juni så det börjar röra på sig alla fall (http://www.nasdaq.com/press-release/oncurious-nv-appoints-prof-dr-peter-carmeliet-as-its-chief-scientific-strategy-advisor-20150626-00040. BI-1206 som enligt Oredsson är flaggskeppet drar ingång sin fullt finansierade(av CRUK) fas I/II studie under H2, tidigast nästa sommar kommer de första resultaten från studien. Men närmast till ett värdehöjande är nog FIRST då tänker ja främst på T-reg och TAM som idag inte har något direkt synligt värde i bioinvents portfölj, här har Oredsson sagt att vi kan se ett avtal för T-reg under hösten ska bli intressant att se vad värdet på en sådan deal kan bli.

Hur som ser H2 2015 riktigt spännande ut för Bioinvent och jag tror värderingen ovan tabell kommer se annorlunda ut om 6-12 månader, intresset lär öka när projekten går i klinik under H2.

Övrigt

Senaste presentationen på småbolagsdagen var riktigt intressant tips ta er tid och lyssna

Småbolagsdagen

https://redeye.solidtango.com/video/bioinvent-smabolagsdagen-2015--2

Pharmatelevision

http://www.pharmatelevision.com/iphone/NewsReview.aspx

Senaste analysen från Redeye

http://www.redeye.se/analys/today/bioinvent-starkt-position-inom-immunonkologi

Annars de som vill lära sig mer om Bioinvent finner ni en massa matnyttig information här https://www.avanza.se/placera/forum/trad.879.1818703.html

Annars får ni ha en så trevligt sommar!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?