Post entry

Bioinvent: Turnaround-kandidat

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

-

-

Nu har stora bankar vaknat och intresset för Bioinvent aktien ökar. Sedan nyheten om Bioinvent beviljats patent i USA för FIRST teknik har aktien rusat ca 45 % på tre senaste handelsdagar. Det är som en maraton mellan stora aktörer(bankerna) och alla vill in i aktien nu. Ännu en viktig aktör in, Erik Penser! Aktien har högomsatt senaste 3 handelsdagar från tidigare runt 100k aktier om dagen till 3-5 m aktier om dagen i 3 senaste handelsdagar. Det är inte enbart FIRST tekniken som redan använts i forskningar som ökar intresset för handeln av aktien utan en lyckad omstrukturering, oförväntade intäkter, rejäl minskning av kostnader, den nya vd:n och bolagets nya och lyckade kommersiella strategi. Helt enkelt, undervärderingen av aktien samt bolagets framtida utsikter och F.I.R.S.T. som lockar till sig stora aktörer. Redeyes värderingskurs av aktien står det samma på 6,2.

Låt oss ta en upprepande titt med startpunkt 1 juli för den nya Bioinvent!

Den nya Bioinvent

-Tecknade en förlängning av licensavtalet för utveckling av antikroppar från Bioinvents n-coder-bibliotek med Bayer Pharma.

- Adrianus van Herk ökade sitt innehav till 17,5 procent av röster och kapital.

- Bioinvent förlängde samarbetet med Mitsubishi Tanabe för utveckling av terapeutiska antikroppar.

- Erhöll i juli en milstolpsersättning när ny partnerprogram gick in i klinik.

- Bioinvent tar in 23,2 miljoner kronor genom nyemission.

- Den 19 augusti tillträde en ny högprofilerad VD, Michael Oredsson.

- kostnadsnivån sänktes kraftigt och bolaget satsar på den kommersiella inriktningen i form av externa partnersamarbeten.

- BI-505, för behandling av multipelt myelom, visade på kraftfulla effekter och befinner sig fas ll-studier. Bi-505 utgör bolagets kärna!

- Bioinvent har idag samarbetsavtal med fem externa partner som i nuläget omfattar åtta projekt!

-Får extra klirr i kassan på 55 millioner kronor genom uppnådda milstolpar och förlängningar av försknings-samarbeten.

F.I.R.S.T. Tekniken

FIRST-tekniken får ni en bild av nedan här. Texten är hämtad från Bioinvent hemsida:

Vi som forskar efter nya behandlingsmetoder vill helst utveckla nya läkemedel som har sin verkan enbart på sjuka celler, och inte påverkar frisk vävnad. Ideallösningen vore att kunna isolera sådana läkemedel direkt, utan att behöva känna till deras målstrukturer. Och detta är precis vad vi på BioInvent kan göra!

Med hjälp av vårt fullt humana, rekombinanta antikroppsbibliotek n-CoDeR® och en egenutvecklad metod för differentiell screening kan vi isolera antikroppar som selektivt binder till en viss celltyp framför en annan. Vår metod går ut på att göra positiva och negativa selektioner av antikroppar med hjälp av populationer av de två celltyperna. När metoden kombineras med vår teknik för högeffektiv funktionell screening, kan vi hitta de antikroppar som ger den bästa behandlingseffekten. Detta förfarande kallar vi F.I.R.S.T™. Vi har framgångsrikt använt det för att isolera ett flertal antikroppar som har en direkt verkan på sjuka men inte friska celler.. Att demålstrukturer som antikropparna binder till är sjukdomsrelaterade och bidra till den specifika antikroppsfunktionenhar i vissa fall inte tidigare varit känt. På det här sättet kan vi, med vår tekniks hjälp, upptäcka målstrukturer och läkemedel på samma gång.

Tack vare denna forskning kan vi även identifiera målstrukturer vars behandlingspotential hittills har varit okänd, och som exempelvis utlöser celldöd hos tumörceller. I F.I.R.S.T™ kan intakta målceller användas, vilket ger oss ytterligare en fördel jämfört med andra arbetsmetoder. Vi kan bland annat identifiera målepitoper (det kan röra sig om proteiner, kolhydrater, lipider eller konjugat) där de normalt faktiskt uttrycks, en fördel eftersom deras struktur bibehålls i deras naturliga miljö,t ex på cellytan. Denna teknik ökar sannolikheten att hitta målproteiner som finns i överskott vid sjukdomstillstånd utan ett motsvarande ökat mRNA-uttryck. Metoden möjliggör också att hitta epitoper som uppstår genom modifieringar under proteinsyntesen (posttranslationella modifieringar), eller genom att olika proteiner binder till varandra.”

Aktien

1 juli var ett nytt start för bolaget/aktien då den nådde botten vid 2,10! Sedan dess har aktien ökat i mindre rörelser upp mot 3 kronors nivå. Tills i måndags då bioinvent fick grönt ljus i USA handlades aktien kraftigt upp och nästan dubblat. Aktien passerade 4 kronors nivå och även testade 4,3 kr. Bör man sälja av eller sitta kvar?

Ta-grafen indikerar grönt uppåt, ger köpsignal. Dubbleringen som skett är resultat på undervärderingen och aktien var bortglömt efter 2012 misslyckande. Bolaget har lyckats med omstrukturering och sitter med patent, ny vd, flera avtal med externa partner och en bra kassa. Aktien har precis återhämtat sig och gör en turnaround. Intäkterna öka och kostnaderna genom den kommersiella strategin minskades kraftigt. Med patenten för F.I.R.S.T. tekniken stärks förtroendet för bolagets projekt. Ett avtal för BI-505 som är bolaget kärna kan vara nära och uppgången som redan skett kan vara inget gemfört med det som vi väntar på efter BI-505 avtalet.

Aktien har fått sin styrka och risken i bolaget är ganska liten för nerfall. Nedsida är begränsat, men det kan finnas kort risk för liten rekyl efter veckans uppgång för att sedan försätta vidare mot redeyes värderingskurs 6,2. Personligen siktar jag på en högre kurs när vi fåt fler fina nyheter på vägen mot BI-505 avtal och januari kan bli en fin månad för Bioinvent då rapporten presenteras.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?