Post entry

BioInvent. Takeover?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sen augusti i år har JP Morgan köpt 2,1 % av aktierna i bolaget och har nu ca 8 % i bolaget. Bioinvent vet ej vem som ligger bakom dessa köp och det finns anledning att misstänka att Roche kan ligga bakom med en takeover som target.
Senaste veckan har dessutom större köp gjorts av GoldmanSachs Int (1%).
Det finns flera initierade källor som menar att Bioinvents allianser med Genetech samt Roche är en strategi från Roches sida for att kunna undvika konkurrerande bud.

Gällande substansen bi204 så ligger Bioinvent enligt CEO sedan flera månader tillbaka i final negotiations med partner, då med Chugai. som är en partner till.. Roche...
Bioinvent driver sedan tidigare samarbete med Roche, tb 403 ar samarbete med Roche där BI har möjlighet till 450 MEUR i milestonepayment.

För ett år sen vore ett bud på bolaget under 40 SEK otänkbart, med tanke mcap i dag om ca 850 MSEK sa vore timingen för ett bud perfekt nu, min gissning är att det skulle handla om en premie på minst 75%, mellan 25-35SEK.

Uteblir en deal för bi204 innan årets slut ser jag det som en indikation på att en takeover är på gång.

Mvh SC

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?