Post entry

Bioinvent international: I väntan på en spännande höst!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

”Andra hälften av 2013 har förutsättning att bli en nyhetsmässigt spännande period” berättade Cristina Glad i delårsrapporten januari-juni.

Vi är redan inne i den andra del av året och halva perioden gått. I väntat på fler spännande nyheter så har det hunnit komma en del:

  • Kostnadsnivån sänktes kraftigt och satsande på den kommersiella inriktningen i form av externa partnersamarbeten.

  • Bolaget tar in nytt kapital med 23,2 miljoner kronor genom nyemmision.

  • Bioinvent förlängde samarbetet med Mitsubishi Tanabe för utveckling av terapeutiska antikroppar.

  • Erhöll i juli milstolpsersättning när ny partnerprogram gick in i klinik

  • En ny högprofilerad VD, Michael Oredsson tillträde bolaget. - Intäkter väntas öka redan under HÖSTEN och IN I NÄSTA ÅR(som vi alla aktieägare vill se i ett bolag).

Redeyes värderings kurs är satt vid 6,2 och vi bör klättra till dessa nivåer när som helst.

Tekniskanalys Juli-September

Grafen visar att aktien är på rätt riktning. I väntan på bättre nyheter och ökade intäkter så rör aktien i små rörelser uppåt.

Aktiekurs
1 juli: 2,10
30 september: 2,65
Utveckling mellan 1 juli och 30 september= 26,19 %

Aktien handlas med stora mängder vid uppgången och säljs med små kvantiteter vid rekylen ner. Stödet ligger på 2,53 och motståndet vid 2,80. Motståndet vid flera nivåer bl.a. 2,48 och 2,72 rivits ner.

Botten var nådd vid 2,05 och aktien har en begränsat nedåt sida. Istället har aktien potential att försätta uppåt i samma riktning som den gjort under senaste tre månaderna och med samma rörelser tills vi får fler fin fina nyheter.

Hittar vi en partner för BI-505 lär det bli explosion i aktien, eftersom aktien är redan undervärderad och BI-505 utgör företagets kärna. Aktien lär försätta vidare över 6,2 efter partnerskapet och absolut ökade intäkter.

Hoppas blogganalysen ger dig nytta och min rekommendation för aktien är att köpa nu innan det är för sent.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?