Post entry

Bioinvent - ett fynd?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bioinvent tillhörde en av få vinnare på börsen denna dystra dag. Slutkurs 21,2 kr. Tittar man på närmare på nettoköpare resp nettosäljare visar sig ett tydligt men märkligt mönster. Under den senaste veckan inklusive idag är de 7 största nettoköparna alla utlandsägda/baserade mäklarfirmor / banker medan de 5 största nettosäljarna alla är svenska med Avanza i spetsen.
(DN mäklarstatistik)

Signaturen Lars Magnusson publiserade på Redeye förra veckan en tillsynes genomarbetad, vederhäftig och synnerligen ambitiös analys med ett angivet målvärde på 198 kr/aktie. Framräknat mha NPV av sannolikhets beräknade framtida milestone& försäljnings-ersättningar och tillgångar. Rekommendationen var givetvis köp. Själv kan jag inte bedöma rimligheten i analysens målkurs och de bakomliggande beräkningarna - men finner iövrigt inget att anmärka på. Analysen har fått betyget 1 av Redeyes röstande medlemmar!?

Varför så lågt betyg och varför säljer vi svenskar ut detta kvalitetsbolag just nu när allt tycks gå vägen för bolaget och spekulationer om nya lukrativa avtal (Japan) och framtida uppköpsbud (Roche) florerar? Utlänningarna känner fyndlukten men vi som sitter närmast har uppenbarligen fokus på annat håll. På chatsidor spekulerades det hejvilt om Diamyd, Karo, Epicept, Active Biotech mfl biotech bolag men mycket lite skrivs om Bioinvent. Märkligt ! Antikroppsbaserade läkemedel är ju en uppenbar framtidsnisch och bolaget har genom sina avtal bevisat att de har en teknologi och kompetens som är internationellt gångbar. De har också bevisat att de besitter kraft och kunnade nog för att förhandla fram gynnsamma avtal med Big pharma bolag.

Har jag missat nåt - eller har vi här aktien som har kapacitet att balansera de i övrigt så dystra börsutsikterna? Jag rekommederar en läsninga av Lars´s analys och ser fram emot kommentarer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?