Post entry

Bioinvent

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bioinvent tillkännager under morgonen att man tecknat ett avtal med det japanska läkemedelsbolaget Daiichi Sankyo rörande utveckling av terapeutiska antikroppar inriktade på ett flertal målproteiner. Samarbetet ger Daiichi Sankyo omfattande tillgång till såväl BioInvents teknologiplattform för identifiering och utveckling som till BioInvents specialkunskaper på antikroppsområdet. Genom avtalet får BioInvent bland annat viss rätt att marknadsföra produkter i Skandinavien och Baltikum.

De ekonomiska detaljerna kring avtalet uppges inte men man får en kontantersättning, årliga licensersättningar, resultatbaserade milestones samt rätt till royaltys på ev framtida försäljning.

Avtalet ger en rad synergier åt de båda bolagen där det Japanska bolaget får tillgång till BI s identifieringsbibliotek och kunskapsbas på det prekliniska området. Utöver samarbetet uppges också att man kommer samarbeta med Daiichis tyska partner U3Pharma där en gemensam styrgrupp kommer leda arbetet.

Avtalet ger en vidimering på bolagets förmåga att sluta avtal för sina produkter mot en bred geografisk marknad och utformningen ger en signal om att bolagets finansiella bas ges ett bra flöde av framtida intäkter där en viss tidigare oro för den finansiella ställningen nu inte borde vara motiverad även om detaljer kring avtalet inte anges.

Man är dock sparsam med informationen i pressreleasen men det finns troligen orsak att anta att bolaget kommer förtydliga sig löpande.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?