Post entry

Dags att minska i BioGaia :~(

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tyvärr är det en sorglig titel idag, "Dags att minska i BioGaia"....

Bakgrunden
BioGaia har gått starkt nu de senaste månaderna med en kursuppgång på över 100% i år. Anledningarna har varit från nyvunna kontrakt till framsteg rent vetenskapligt. Till skillnad från Probi så har BioGaia en gedigen forskning att stödja sig på när det gäller kliniska effekter.

Anledningen till minskning
Så, varför skriver jag då denna dystra titel? Jo, rent kortsiktigt har BioGaia gjort sitt. Det raketbränsle i form av positiva nyheter samt entusiasm hos börshandlarna håller nu så sakteliga att ta slut. P/E-talet har drivits upp en del och ett motstånd vid 90 kr har testats, men tyvärr tror jag att det riktiga motståndet ligger runt 70 kr(med en kraftig optimism på 80 kr).

BioGaia måste förmedla något banbrytande för att kraftigt tvinga upp kursen kortsiktigt och då pratar vi inte om små kontrakt med välling utan mer handfasta, solida, kontrakt.

Framtiden?
Att BioGaia tillhör ett av mina favoritbolag vet nog de flesta som följt mina bloggar. De som sitter i toppen är kompetenta rent strategiskt, men har även gendigna kunskaper inom forskning. De olika antalet externa konsulter som rör sig i företaget har tillfört mycket vad gäller utveckling och forskning.

Mitt tips är att köpa tillbaka BioGaia när kursen ligger runt 75 kr, för den kortsiktiga.
Är din strategi långsiktig behöver du inte göra någonting. Bolaget har en bra produktportfölj och kommer att gå långt, men tyvärr inte under den närmaste framtiden.

--OBS TILLÄGG--
Ett alternativ om man fortfarande vill handra med probiotika är att skifta till Probi (som Kalles Farsa sade i en kommentar nedan) eller helt enkelt tänka långsiktigt som Sunbii.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?