Post entry

Biofrigas – redo för Take Off !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Alla signaler talar nu för att Biofrigas småskaliga anläggning äntligen är på väg att bli ”färdig” och att den kommersiella resan därmed kan påbörjas.

Jag la ut en blogg om aktien den 24 juni förra året strax efter den succéartade noteringen:

https://www.redeye.se/arena/posts/biofrigas-den-goemda-naturresursen

Aktien toppade på 15 kr den 26 januari men då färdigställandet av anläggningen drog ut på tiden har investerare tröttnat och gått vidare till andra case. Detta har gjort att aktien backat och sedan gått i stå. Just nu parkerar vi på 7,51 SEK,  d. v. s i praktiken nästan exakt en halvering av toppkursen.

Tycker det är lite märkligt att aktien står och stampar för nu känns det verkligen som vi har en actionfylld närtid på gång eller vad sägs om dessa signaler ?

Detta PM kom den 12 oktober:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter//nyhets-artikel?id=75783

VD Jonas Stålhandske skriver:

”Biofrigas har under en tid arbetat med att verifiera tekniken för sin CryoSep-anläggning på verkstad. Efter en månads tester återstår nu endast ett fåtal mindre försök och bolaget planerar nu för att flytta ut anläggningen till kund.”

Och dessutom dessa intressanta rader:

Framför allt har vi tagit stora steg framåt när det gäller koldioxid. Vi ser ett ökat kommersiellt intresse för biogen koldioxid som ett komplement till flytande biogas och vi har nu en utmärkt möjlighet att vidareutveckla vårt erbjudande inom det området. Med rätt kvalitet på koldioxiden är det en eftertraktad produkt inom industrin, och vi påbörjar nu arbetet att implementera stöd för detta i våra kommande anläggningar. I och med denna förbättring så ser vi en tydlig ökning i det kommersiella värdet i produkten.

Och via Twitter den 3 november heter det:

”Teknikteamet på plats och förbereder flytten av anläggningen - här skall den stå och kommer kopplas ihop med rötkammaren till höger i bild (med grönt tak). På hemmaplan monteras anläggningen ner och förbereds för transport.”

Om anläggningen plockas ner bör ju den interna verifieringen vara klar vilket riskreducerar detta case rejält !

När som helst bör vi få ett PM om att anläggningen är verkstadsklar och på gång att installeras hos kund.

Gissningsvis tar det kanske ett par månader att sedan köra anläggningen i skarp miljö hos kunden i Habo innan vi har en slutverifiering på plats och sen är det sälj, sälj, sälj som gäller !

Bolaget lär ha byggt upp en riklig leadsbank och dom vertikaler som kommer bearbetas hårdast i början är lantbruk, livsmedelsindustrin och reningsverk.

Intressant intervju i Småbolagspodden den 28 sep:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter//nyhets-artikel?id=75368

där det bl.a sägs att den positiva Biogasutredningen är på väg att mynna ut i riksdagsbeslut gällande ökande biogassubventioner vilket kan komma att korta ner återbetalningstiden för kunderna rejält, från ca 5 år till ca 3.

Innan året är slut bör detta vara klubbat vilket såklart är en jättetrigger !

I intervjun ovan berättas också om att det ”snabbt kan bli stora försäljningstal” och det låter ju väldigt angenämt !

Och det pratas även om en internationalisering där bl.a Tyskland nämns som en målmarknad och i listningsmemorandumet står det att man siktar på att bryta sig in i Tyskland redan 2022 !

Får vi snart besked om att Biofrigas unika småskaliga anläggning är tekniskt klar samt gärna i kombo med att bolaget gynnas i den liggande budgetpropositionen så ser det ruskigt bra ut.

Och till nästa år har jag extremt stora förhoppningar på aktiekursen när dom affärsmässiga nyheterna mycket väl kan komma att stå som spön i backen.

I början kommer Biofrigas att ha 2 produkter för försäljning, metan som blir flytande biogas och som följaktligen blir drivmedel, koldioxid som säljs till livsmedelsindustrin men i Småbolagspodden så nämns det att fler produkter kan komma att tillkomma, vätgas är ett väldigt intressant exempel.

Här en bild som visar hur det kan/kommer se ut på förhoppningsvis många lantbruk framöver:

https://pbs.twimg.com/media/FDqWi8AXsAMFy2D?format=jpg&name=small

Beträffande kassan så har bolaget en låg månatlig burnrate på ca. 0,5 m SEK.

I april tog bolaget in 15 m SEK i en riktad emission och ca 3 m teckningsoptioner kan komma att förstärka kassan med ca. 28 m SEK i mars/april om bolaget lyckas få fart på aktiekursen.

Till nuvarande kurs 7,51 SEK är Biofrigas värderat till ca 88 m SEK.

Bästa Hälsningar

Carpe Diem

Ps Just när jag skulle publicera bloggen så får jag se att ”flytta ut till kund” PM:et´just kommit

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter//nyhets-artikel?id=76676

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?