Post entry

Yra höns

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I morgon är det säkert dax igen. USA-börsen föll kraftigt p.g.a. fortsatta subprimeproblem och stigande oljepris. Som yra höns kommer nu många antagligen att handla ner Stockholmsbörsen... USA-börsen föll vad ska jag sälja verkar man säga...

Men varför ska man sälja fina papper som t.ex Borg och Betsson för detta? Mycket av det som sker där är helt USA-relaterat. Det kan visserligen påverka konsumtionen i det viktiga landet USA men övriga världen tuffar vidare. Det höjda oljepriset kompenseras för oss av billigare dollar. Det är också utmärkt att vi har hög skatt på olja/bensin för det gör att vi inte påverkas lika mycket av det högre oljepriset då skattedelen ligger fast. Det totala skatteuttaget är ju lika. Vi har ju redan vant oss så att säga medan det slår hårdare för amerikanarna.

Det som gäller nu enligt mig är att fortsatt akta sig för dollarkänsliga företag som skog t.ex. Även konjunturkänsligt ska man fortsatt se upp med. Dippar i bolag som t.ex Borg, Betsson och ACAP däremot är som jag ser det enbart fina köptillfällen.

Nu väntar en stor rapportdag med bla Betsson. Concensus bla analytiker verkar enligt Reuters ligga på 1,10 i vpa för kvartalet. Jag tror och hoppas att man kommer in högre. Vid min analys med årsprognos på 5,25 så räknade jag med 1,23 för kvartalet. Vid minst 1,30 korkar jag upp champagnen...;-)

Detta blir sista bloggen på ett tag då jag ska ut på en längre resa. Jag ska försöka ta det lite lugnare med börsandet hur nu det ska gå till.

Ha det bra och ta det nu lugnt där ute...

Mvh Sigge

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?