Post entry

Två kommande vinnare II

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mina vänner jag bjuder på två kommande vinnare. Håll till godo:

Först Björn Borg. Läs gärna den välskrivna artikeln på Beqouted idag och känn på potentialen. Mycket intressant och man kan bara ana hur stor uppsida som finns när nya länder och världsdelar tillkommer!!

http://www.bequoted.com/businessbriefing/bbb-2007-41/bbb-2007-41.htm#Bjornborg

Fint köpläge nu innan Q3 rapporten 15/11 där jag tror att bolaget överraskar positivt som vanligt. Om man höjer blicken lite och dessutom tänker positivt så äger bolaget ett urstarkt varumärke, har en bevisat stark ledning och expanderar nu över världen. Detta bolag värderas bara till 3 miljarder och p/e ca 17 på min försiktiga prognos för 2008 trots att bolaget växer i 70% takt nu! Jag kan inte se det som annat än ett mycket bra långsiktigtköpläge. Till att börja med så tror jag vi är över 200 kr nästa sommar!

Den andra vinnaren jag bjuder på är Betsson. Ett fint köpläge nu när en osäkerhet infinner sig när Unibets VD gripits. Det ska visst främst ha att göra med att man anordnat spel på Franska hästar om jag förstått det rätt.

http://gamingintelligencegroup.com/gig/content/view/575/2/

Franska spelmonopolet försvarar sig med näbbar och klor men vi kan säkert vara lugna för EU står fullt fast bakom oss: Från Avanza/Direkt:

"UNIBET: OROAS ÖVER FALLET, OSKYLDIG KAN HA ARRESTER - EU (OMS) (Direkt) 2007-10-23 12:52

BRYSSEL (Direkt) Den franska lagen om sportvadslagning måste ändras och kan inte vara grund för någon europeisk arresteringsorder. Det kan mycket väl hända att en oskyldig man har arresterats.

Det sade kommissionens talesman för inre marknaden, Oliver Drewes, på en pressbriefing på tisdagen, angående att Unibets vd Petter Nylander har gripits. Talesmannen kunde inte svara på om arresteringsordern hade använts på rätt sätt.

Kommissionen driver ett överträdelseförfarande mot Frankrike och kräver att sportvadlagstiftningen ska ändras i Frankrike, och i en del andra länder, däribland Sverige.

Olive Drewes sade att han inte kunde kommentera fallet i övrigt eftersom de fått reda på det helt nyligen. Han sade också att de känner till fallet och att de "oroas över det"./BL"

Jag tycker att man inte ska överdriva den politiska risken. Den kan ju även vara en möjlighet att man med EU:s hjälp får till en avreglering.

Fick förresten in lite Betsson idag under 70 när några blev hariga för att Unibets VD gripits. Jag sticker ut hakan och säger att Betsson är en dubblare inom 12-18 månader. Nästa år är min försiktiga vinstprognos 7,20 per aktie och om vi nöjer oss med p/e 18 trots den starka tillväxten men med tanke på den politiska risken så har vi 130 kr och vid årskiftet 08/09 så börjar man väl räkna på 2009 och vips så har vi en dubblare....!

Precis som jag misstänkte så var nergången i fredags i USA bara ett skrämskott för att man inte ville ligga kvar över helgen efter alla skriverier om 20 årsdagen efter 1987 kraschen. USA börsen vände upp fint och många panikade nog bort sig på måndagens Stockholmsbörs. Konstiga dippar i Borg och Betsson som ett tag var nere i 125 respektive 68. Fast för oss som är långsiktiga spelar det ingen roll förstås. Jag ligger alltid så gott som fullinvesterad (en liten ovana) så tyvärr kunde man bara fynda lite på marginalen.

Som vanligt så gäller det bara att ha mer rätt än fel så blir det bra. Kortsiktigt vet man aldrig vad "Mr Market" får för sig men långsiktigtså är bevisligen aktier det bästa stället att ha sin pengar.

Trevlig börsdag

Sigge P

PS! Som alltid så måste var och en ta sitt eget beslut om sina investeringar och göra en egen bedömning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?