Post entry

Supertuesday!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I morgon är det dax för Supertuesday med rapporter för följebolagen ACAP Invest, Betsson och Odd Molly samt Championsleaguesemifinal mellan Manchester U och Barcelona...!

Fotbollen tar vi väl på annan plats men speciellt ACAP som är mitt klart största innehav kommer jag att spänt invänta rapporten. Jämförelsekvartalet Q1-07 gav 2,12 i vpa. Hyreskostnader för de avvytrade lokalerna som man hyr kommer att belasta kvartalet med 25 öre. Disab tillkommer som jag tidigare skrivet med 1 månad, SONO´s två komp.förvärv med ca 80 mkr i oms/år samt TPS. Första kvartalet brukar vara ett av de svagaste för ACAP och får vi se uppemot 3 kr tror jag vi kan börja hoppas på 14 kr för året. TPS kan det vara farligt att lägga ut en linjal för resultatet då VD sagt att 2008 kommer att vara ett konsolideringsår och det är först 2009 man ska börja räkna med större saker. Hyrekostnaderna man nu tar ger ett utrymme som om man lyckas köpa in företag lika förmånligt ger ett netto på 5-6 kr per aktie enligt VD vilket då innebär att man nu skulle ha en vinstkapacitet på 19-20 kr i vpa. Känns helt klart som en dubblare på ett par år.

Odd Molly har jag nu bara ett mindre innehav kvar då jag dels är orolig för konsumtionsutvecklingen samt att bolaget drar på sig kostnader. Man har förstärkt organisationen med bla 3 designer, USA-kontor, ny CFO, förstärkt kundtjänst, logistik och produktionsavdelningen. Säkert behövliga förstärkningar men som antagligen grundar sig på en optimistisk framtidssyn. Kan alltså slå på marginalerna om inte utvecklingen blir så positiv. Q1-2007 var rörelsemarginalen 16 % och 14 % för helåret. Vi måste nog få en marginal på 19-20 % och vpa lite drygt 6 kr för helåret för att försvara nuvarande kurs. Det betyder nog att marginalen måste upp till minst 22-23 % för Q1 då det är Q1 och Q3 man tjänar pengarna.

Betsson har jag också bantat ner innehavet i. Pokersiffrorna verkar ha stagnerat om man följer antalet spelare på hemsidan. Ser att man på chatsidor tror på 1,50-1,60 i vpa för kvartalet och det tror jag är för högt. Förra kvartalet tjänade man 1,10 per aktie men tog då en del extraordinära kostnader. Tror man kan komma in på 1,30-1,40 och det kan nog behövas för att försvara nuvarande kurs då Q1 normalt är ett av de starkaste kvartalen och med de politiska hoten från bla. Norge, Frankrike, Tyskland och Holland. Goda möjligheter att växa på andra marknader förstås.

Som alltid så gäller det att göra mer rätt än fel. Spännande blir det i morgon.

Mvh

Sigge

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?