Post entry

Spelfesten fortsätter....! + .nytt innehav i portföljtävlingen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Spelfesten fortsätter med fortsatta uppvärderingar. Utveckling hittills under 2009:

Betsson + 40 %
Betting P. + 38 % (rapport 25/2)
Entraction + 45% (rapport 25/2)
Net Entertainment + 46 %
Redbet + 48 % (rapport 26/2)
Unibet + 31 % (rapport 18/2)

Betsson kom med en mycket stark rapport och redovisade Q4:an som sitt bästa kvartal hittills med 2,37 i vpa. Årsvinsten blev 6,81 och man delar ut 5,10 fast fortsätter tyvärr att trassla och göra det i form av ett inlösensprogam . Vi kan nog tro att man kan komma in på drygt 9 kr
i vpa nästa år vilket gör att aktien handlas på p/e ca 10 för 2009 efter dagens uppgång på ca 15 %.

Redeye har idag kommit med en ny analys av Net Entertainment. Man sänker estimaten något pga kommunicerade ökade kostnader.
Redeyes prognos är nu 3,08 i vpa för 2009 och 4,10 för 2010. Redeye skriver också att värderingen är i stort i linje med jämförbara utländska konkurrenter.

Redbet gick starkt under dagen med en uppgång på 9 % och har nu gått upp 25 % på en vecka! Man ska vara försiktig med Alexas statistik över besökare men utav den att döma så verkar Goalwin ta fart nu vilket känns spännande.
Det verkar som marknaden börjar upptäcka den oförskämt låga värderingen av Redbet gentemot andra spelbolag och värderar nu succesivt upp aktien inför rapporten. Redbet handlas dock antagligen fortfarande till mindre än halva Betssons värdering.

www.redeye.se/aktiebloggen/4204/tillfalle-i-lagvarderat-bolag

Festen fortsätter...

Trevlig helg

Mrs Market

PS! Jag tog idag in Wallenstam i portföljtävlingen. Man kan ju inte bara spela utan måste ju även ha någonstans att bo...;-)

Skämt åsido så tycker jag att aktien gått ner för mycket delvis pressat av att ett större dödsbo antagligen sålt ut aktier. Substansvärdet angavs till 179 kr i sista rapporten och de fastigheter man sålt har gjorts till priser över deras värdering. Man har mest bostäder i stabila områden som Sthlm, Göteborg och Helsingborg och gynnas kraftigt av de sänkta räntorna. Bokslutsrapport 17 feb.

Se där då har man dragit sin monolog för att övertyga sig själv att det var ett bra köp...;-)

Det ser bra ut i tabellen än så länge...men det är ju några börsdagar kvar...;-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?